Ewert Sundja: ma ei pea kuidagi normaalseks kutsuda tänast üritust roosaks ilaks (49)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigi Eesti kontserdi üks korraldajatest ja esineja Ewert Sundja arvates on see üks viisidest, kuidas näidata, et suudetakse omavahel viisakalt suhelda ja pidada dialoogi. Vaata lähemalt videost!

Ewert Sundjat tõukas oma arvamust avaldama see, et talle ei meeldi see viis, kuidas räägitakse. «Tuli natukene ülevalt poolt ja andis vabaduse uuesti kasutada väljendusi ja sõnumeid, mis minu silmis on juba ammu kokku lepitud, et enam nii ei räägita,» sõnas Sundja. 

Küsimusele, kas selline lahmiv kõnepruuk on viimase ajal kasutusel või juba pikalt, vastas Sundja, et kõige agressiivsem vorm on viimasel ajal tekkinud. «Ma ei pea kuidagi normaalseks kutsuda tänast üritust roosaks ilaks. Kuidas sa tuled selle peale? See ei ole okei,» kommenteeris Ewert Sundja. 

Ta rääkis, et on keeruline tuua rahu kahe osapoole vahele. Sundja leidis, et rahu peab tulema sõnu lennutanud inimese sisse. «Teiseks on see, et sõnad on levinud veidi kui kulutuli. Sellest tekib arusaam, et me nüüd suhtlemegi nii. See peab tulema ülevalt alla! Seal üleval poliitikas peab muutuma see ja rahva kohus on öelda, et teie peate hakkama omavahel normaalsemalt rääkima ja suhtlema,» lausus ta ja lisas, et rahvas ongi koralekutsuja rollis. «Rahval on hääl ja õigus öelda, et mismoodi nad tahavad, et nende riiki juhitakse ja millisel moel juhid suhtlevad omavahel ja rahvaga,» ütles Ewert Sundja. 

Kommentaarid (49)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles