OTSE: Kanal 2 ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik sattus Rootsi getos vastamisi maskides narkodiileritega!

Copy

Täna kell 22:00 keskendub Kanal 2 erisaade «Päriselu lood: Globalistid või natsid?» immigratsiooni ja rahvusluse teemadele. Dokumentaalsaade püstitab küsimuse, kui avatud peaks Eesti olema?

Saate käigus käib ajakirjanik Elo Mõttus-Leppik eriti avatud ja sallivas Rootsis, kus on tänaseks iga viies elanik sisserändaja. «Kuna Eestis tuuakse sageli sisserändajatest rääkides hoiatava näitena esile Rootsi immigrantide getosid, kuhu ei soovitata turvalisuse huvides enam minna, siis kaardistasime võttegrupiga Rootsi kõige ohtlikumad piirkonnad ja otsustasime oma silmaga üle vaadata, kui hull seal tegelikult on,» rääkis saatejuht Elo Mõttus-Leppik.

Rootsi kriminaalsete piirkondade kohta räägitakse, et seal plahvatavad pommid, toimuvad gängide-vahelised tulistamised ja võimuvõitlused, põletatakse autosid ja toimuvad ka grupivägistamised. «Ka meie võttegrupp sattus ohtlikkusse olukorda, kui neli-viis meest tõmbasid rätikud näo ette ja tulid meiega arveid klaarima,» kirjeldas saatejuht ärevaid hetki. «Mis täpsemalt juhtus, näeb juba saates.»

«Paljud rootslased ütlesid, et pärast kuute ei julge välja minna,» tõdes Elo Mõttus-Leppik. Toimunu puudutab getopiirkondi, mujal Rootsis on ikka turvaline.

Saates on fookuses ka rahvusluse teema. «Eestlased ja rootslased lähenevad rahvuslusele väga erinevalt. Kui eestlased on väga uhked oma rahvuse, laulupeo ja vabaks laulmise üle, siis Rootsis on esikohal inimene, kõik riigis elavad inimesed on võrdsed ja rahvuslusest ei räägita, see on lausa tabu,» selgitas Elo Mõttus-Leppik.

«Saates räägivad nii need, kes leiavad, et ka Eestis peaks hakkama rahvuslusse teistmoodi suhtuma, kui ka need, kes hoiatavad, et see viiks eestlaste väljasuremiseni,» räägib Elo Mõttus-Leppik. 

Saates saavad sõna Siiri Sisask, Kristel Aaslaid, Stefan, Ahto Lobjakas, Martin Helme, Ivan Makarov ja paljud Roostsis elavad eestlased jt.

Erisaade «Päriselu lood: Globalistid või natsid?» on Kanal 2s täna kell 22:00, kohe pärast meelelahutussaadet «Õhtu!».

Saate esimene osa:

Saate treiler:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles