Moskva ekspert: suhteid ei maksa liiga mustades värvides näha

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Venemaa on raske naaber, aga mida raskem, seda huvitavam,» ärgitab Venemaa välispoliitikaekspert Oleg Timofejev eestlasi idanaabriga rohkem suhtlema. 
«Venemaa on raske naaber, aga mida raskem, seda huvitavam,» ärgitab Venemaa välispoliitikaekspert Oleg Timofejev eestlasi idanaabriga rohkem suhtlema. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa välispoliitika nõukogu programmidirektor Oleg Timofejev leiab, et Eesti võiks Venemaaga koostööd teha hariduse ja digimajanduse alal.

Eesti president Kersti Kaljulaid võiks kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga keskenduda kahepoolsetele teemadele, millest perspektiivsemateks valdkondadeks on majandus ja humanitaarkoostöö, ütles Venemaa välispoliitika nõukogu (RSMD) programmidirektor Oleg Timofejev.

Miks teie meelest Kreml nõustus Eesti presidenti vastu võtma, arvestades meie riikide vahelisi halbu suhteid? Kas see on lihtsalt viisakus, kuna Eesti president on nagunii Moskvas pärast remonti Eesti saatkonda avamas?

Ma ei näe põhjust, miks Kreml oleks pidanud keelduma. Kui sellest oleks midagi hullemaks läinud, siis oleks tulnud keelduda, aga hullemaks ju ei lähe. Põhjus, miks Eesti president Moskvasse sõidab, on ju iseenesest rõõmustav. Uuenenud saatkond võib tähendada ka uue lehekülje pööramist. Teatud sümbolism on täitsa olemas. Muidugi on hästi teada kõik probleemid meie suhetes, aga teisest küljest ei hakkaks ma neid ka liiga mustades värvides nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles