Võimud jäävad tasuta parkimiseks kasutatavate nippide vastu sageli jõuetuks

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Solarise ümbruses möödunud nädalavahetusel. Pärast kella 19 autode hulk ei vähenenud. Fotod on tehtud kell 19.30.
Parkimine Solarise ümbruses möödunud nädalavahetusel. Pärast kella 19 autode hulk ei vähenenud. Fotod on tehtud kell 19.30. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Inimesed kasutavad tasuta parkimiseks fantaasiaküllaseid nippe alates numbri maha kruvimisest ja lõpetades spetsiaalse programmiga, mis paneb auto 14 minuti ja 59 sekundi kaupa parkima, selgus «Pealtnägijast».

«Siis kui parkimiskontrolör tuli, aktiviseerus kõikidel autodel mobiilne parkimine,» kirjeldas ERR-i uudisteportaali vahendusel üht nippi Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Nii lihtne pole aga likvideerida järgmist jänesehaaki: kuna enamikus tasulistes piirkondades on lubatud esimesed 15 minutit tasuta parkida, sai parkimiskella edasi kruvimisest või sinna suisa mootor sisseehitamisest omaette teadusharu. Kavalpead saavutasid sama asja mobiilse parkimisega, uuendades iga veerandtunni tagant parkimist.

«Kasutatakse parkimisäppe, kus alustatakse parkimist, viieteistkümnendal minutil lõpetatakse ja alustatakse uuesti, kus hoidutakse kõrvale parkimistasu maksmisest,» rääkis Ühisteenuste linnaparkimise juht Jaan Vill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles