Guatemala presidendikandidaat sai Ühendriikides narkosüüdistuse

BNS
Copy
Mario Amilcar Estrada Orellana
Mario Amilcar Estrada Orellana Foto: Wikipedia.org

Guatemala presidendikandidaat sai süüdistuse vandenõus kokaiini importimiseks Ühendriikidesse, et tagada endale valimisteks narkokartelli rahastus, teatas kolmapäeval USA justiitsministeerium. 

Kandidaat Mario Amilcar Estrada Orellana ja teine arvatav konspiraator Juan Pablo Gonzalez Mayorga vahistati Miamis. 

«Süüdistuse kohaselt sepitsesid Estrada ja Gonzalez salaplaani raha hankimiseks Sinaloa kartellilt, et finantseerida oma korruptiivset skeemi Estrada valimiseks Guatemala presidendiks,» märkis oma avalduses USA prokurör Geoffrey Berman Mehhiko mõjuvõimsale kuritegelikule organisatsioonile viidates. 

«Vastutasuks lubasid need kaks abistada kartelli Guatemala sadamate ja lennujaamade kasutamisel, et toimetada USA-sse tonnide kaupa kokaiini,» lausus Berman.

Ministeeriumi andmeil on Ühendriikide narkovastase võituse amet DEA uurinud väidetavat vandenõu alates 2018. aasta detsembrist. 

Nii Estrada kui Gonzalez «suhtlesid Sinaloa kartelli liikmete ja partneritena esinenud isikutega, kes tegelikult olid DEA konfidentsiaalsed allikad», selgitas ministeerium.

Kahtlusalused olevat suunanud neid allikaid värbama palgamõrtsukaid oma poliitiliste rivaalide kõrvaldamiseks, et tagada Estrada valimine Guatemala presidendiks. Ühtlasi olid nad väidetavalt nõustunud hankima neile Kalashnikov automaate veretööde toimepanemiseks.

Lisaks kokaiini importimise vandenõule on mõlemale mehele esitatud ka süüdistus plaanis kasutada ja omada automaate. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles