Graafik: suurimat edu ennustatakse Keskerakonnale ja Reformierakonnale (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament
Euroopa Parlament Foto: EPA / Scanpix

Parlament avaldas täna uue riiklikel arvamusküsitlustel põhineva prognoosi Euroopa Parlamendi järgmise võimaliku koosseisu kohta. Prognoosi järgi saab Eesti kuuest mandaadist kaks Keskerakond ja sama palju Reformierakond. 

Euroopa Parlament on ELi riikides kuni 15. aprillini avaldatud arvamusküsitluste andmete alusel avaldanud uue prognoosi selle kohta, milline võiks välja näha järgmise parlamendi koosseis. Prognoos põhineb ELi riikides avaldatud arvamusküsitlustel ning need on Euroopa Parlamendi jaoks kokku koondanud Kantar Public. See on viimane Euroopa Parlamendi poolt avaldatav prognoos enne mais toimuvaid valimisi.

Samuti on täiendatud eelmist prognoosi, mis avaldati 28. märtsil, võttes arvesse Ühendkuningriigis avaldatud andmeid. 

Euroopa Parlamendi fraktsiooni või fraktsiooniga seotud Euroopa tasandi erakonda kuuluvate liikmesriikide erakondade toetus kajastub prognoosis selle fraktsiooni arvulises suuruses. Kõik uued erakonnad ja liikumised asetatakse prognoosides kategooriasse «muud». Kõiki esitatud andmeid on võimalik alla laadida valimiste pressimaterjalide lehelt. Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 23.-26. mail.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles