President Kaljulaid Vene lehele: olen valmis kõigile selgitama, miks on vaja naabritega suhelda (3)

Copy
President Kersti Kaljulaid kohtus Kremlis Vladimir Putiniga
President Kersti Kaljulaid kohtus Kremlis Vladimir Putiniga Foto: Konstantin Sednev / Postimees

President Kersti Kaljulaid ütles pärast kohtumist Venemaa riigipea Vladimir Putiniga, et ta on valmis kõigile selgitama, miks on naabritega suhtlemine oluline.

Kersti Kaljulaidi usutlenud ajalehe Kommersant ajakirjanik Galina Dudina viitas intervjuus muu hulgas sellele, et Eesti presidenti on Putiniga kohtumise pärast ka kritiseeritud. Kaljulaid vastas, et ta ei vastuta selle eest, mida arvavad teised inimesed, sest igaühel on õigus oma mõtteid avaldada.

«Aga ma olen valmis rääkima ja astuma kõnelustesse kõigiga ning selgitama kõigile, miks minu arvates on oluline jätkata rääkimist oma naabritega,» selgitas Kaljulaid.

«Ja lõppude lõpuks, pärast seda, kui me Eestis avalikult arutasime seda küsimust – ka mina teiste seas, - jõudsime meie, Eesti ühiskond, järeldusele, et me vajame seda diskussiooni (Venemaaga – toim.),» lisas Eesti riigipea.

Kaljulaidi sõnul kinnitab seda ka statistika: kohtumist Putiniga toetas enamik eestlastest.

Ajakirjanik tundis muu hulgas huvi, millisena näeb president Kaljulaid Eesti-Vene suhteid ideaalis. «Ausalt öeldes, mingeid kardinaalseid otsuseid peavad ikkagi tegema palju suuremad tegijad kui Eesti. Samas me jätkuvalt mõistame toimuvat ratsionaalselt, tugineme oma väärtustele ja jätkame koos Venemaaga kahepoolsete suhete arendamist,» vastas president.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles