Mida arvasid moskvalased Putini ja Kaljulaidi kohtumisest? (7)

Irina Kablukova
Copy

Postimehe kaamera ette sattunud moskvalased usuvad, et president Kersti Kaljulaid ja Venemaa riigipea Vladimir Putin peaksid tihedamini kohtuma. 

Jekaterina rääkis, et oli kohtumise toimumisest küll kuulnud, kuid täpseid asjaoluseid ei tea. «Ma usun, et suhted soojeneksid, tuleb omavahel suhelda,» ütles Jekaterina vastuseks küsimusele, kas presidendid peaksid tihedamini kohtuma. «Tahaks elada maailmas rahus,» lisas ta. 

Alina usub, et Kaljulaidi ja Putini kohtumisest saab tulla ainult head. «Ma polnud kuulnud, aga ma usun, et üldiselt otsustatakse kõik asjad ära juba varem ja sellistel kohtumistel on vaid formaalne iseloom,» ütles ta. 

Valentina hinnangul on praegu olukord maailmas pingeline ning seega tuleks naabritega häid suhteid hoida. «Ma usun, et meie president lepib kokku mingeid, ei oska täpselt öelda milliseid, aga kindlasti vajalikke asju eestlastega,» ütles Valentina ja lisas, et tema hinnangul peaksid Eesti, Läti ja Leedu liidrid igal aastal Vladimir Putiniga kohtuma.»

Ilja hinnangul on suhtlus oluline, kuna Venemaal ja Eestil on ühine ajalugu. «Põhimõtteliselt on mul selle üle hea meel. Ma olen teil Baltikumis käinud ja teil on seal kõik hästi. Kõik on sõbralikud,» ütles Moskvas elav Ilja. 

Vaata videost, mida Moskva elanikud veel rääkisid. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles