Sri Lankal viibiv Tartu Postimehe peatoimetaja: keegi kohalikest ei paistnud muretsevat (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Vaade Colombole. Sri Lanka pealinn Colombo oli üks kohti, kus toimusid täna pommirünnakud.
Vaade Colombole. Sri Lanka pealinn Colombo oli üks kohti, kus toimusid täna pommirünnakud. Foto: Wikimedia Commons

Sri Lankal viibivate eestlaste sõnul on olukord kohapeal rahulik, olgugi et täna mitmel pool riigis toimunud pommiplahvatuste laine on nõudnud sadade inimeste elu, mistõttu on riigis välja kuulutatud komandanditund.

Sri Lanka pealinnas Colombos viibiv eestlane Andre lausus Postimehele, et ta ei kuulnud plahvatusi ja sai ise sündmustest teada Briti rahvusringhäälingu BBC kaudu. 

Tema sõnul on olukord linnas praegu rahulik. «Kõik on kinni pandud ja hotellidest tänavatele välja ei lasta,» lisas ta. 

Sri Lankal on täna ka Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba. Ta on hetkel Kandy linnas, mis asub Colombost 150 kilomeetri kaugusel idas.

Raba märkis, et tänase päeva esimene pool, mil tuli teatavaks riiki tabanud esimesed pommiplahvatused, oli üsna tavapärane ja keegi kohalikest ei paistnud muretsevat.

«Et meie seltskond liigub oma autojuhiga, pole me osa saanud mingitest ametlikest teadaannetest, kui välja arvata Eesti välisministeeriumi saadetud kaks SMS-i, mis olid tänuväärseks infokilluks olukorras, kus meil polnud parasjagu ligipääsu internetile,» mainis Raba. 

Ta lisas, et autojuhile sai seetõttu lühidalt öeldud, et liikumiskeeld kehtestati ja see kehtib kella 6ni hommikul.

«Ehkki liikumiskeeld laieneb ka siinsesse [Kandy] piirkonda, on tänavatel näha siiski võrdlemisi elavat liiklust, mis on tavapärasest siiski oluliselt hõredam,» jätkas Raba olukorra kirjeldust.

Kesklinnas oli umbes kella 14 paiku Eesti aja järgi näha mõningaid patrullivaid sõjaväelasi, teadis ta veel rääkida.

Turismimagnetid, nagu näiteks budistide püha hambatempel või botaanikaaed, aga suleti enne ettenähtud aega.

207 inimest on saanud surma ja ligi 450 viga täna hommikul ja hiljem päeval Sri Lanka erinevates osades toimunud plahvatustes. Võimud usuvad, et tegemist on koordineeritud terrorirünnakutega. Keegi ei ole veel rünnakute eest vastutust võtnud. Hetkel teadaolevalt ei ole Eesti kodanikud viga saanud.

Välisministeerium palub kõigil Eesti kodanikel, kes viibivad Kochchikade, Negombo, Batticaloa ja Colombo linnades Sri Lankal, võtta ühendust oma lähedastega.

Lähedastel, kellel ei ole õnnestunud piirkonnas viibivate eestlastega kontakti saada, palutakse pöörduda välisministeeriumi poole telefonil +372 53 01 9999 või konsul@mfa.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles