Innovatsiooniaasta seab eeskujudeks nii popplaulja kui olümpiavõitja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kõiv
Kerli Kõiv Foto: AFP / Scanpix

Innovatsiooniaasta tegijad on eeskujudena kustunud esinema nii olümpiavõitja Gerd Kanteri kui ka popmuusik Kerli Kõivu, kelle teleklipid peaksid inimesi innustama uutmoodi mõtlema ja tegutsema.

Innovatsiooniaasta raames jõuavad tänavu ETV ekraanile 15 erinevat klippi tuntud inimestega, kes räägivad,  kuidas nad on midagi  saavutanud, selgitas innovatsiooniaasta pressiesindaja Tiiu Allikmäe Postimees.ee'le.

Tema sõnul on nende klippide eesmärgiks inimesi julgustada eri muutusi ette võtma.

Teleklippides osalevad poplaulja Kerli Kõivu, Rate.ee looja Andrei Korobeiniku, olümpiavõitja Gerd Kanteri, «Teeme ära!» korraldaja Rainer Nõlvaku ja Skype looja Jaan Tallinnaga.

«Läbi eeskujude on kavas kutsuda inimesi innovaatiliselt mõtlema,» selgitas Katrin Kull reklaamiagentuurist Dreamers, mis on nende vahelõikude ideede autor.

Lisaks neile võib innovatsiooniaasta jooksul ETV ekraanidel näha uusi vahekõlle, mis samuti peaksid inimesi ärgitama loovamalt mõtlema.

«Mõtlesime üheskoos need innovatsiooniaasta sõnumid välja, mida tahame propageerida, ja režissööri René Vilbre tegi nad teoks,» rääkis Tiiu Allikmäe.

Uuenduslikkus peaks saama loomulikuks elu osaks

31. detsembril kuulutas president Toomas Hendrik Ilves oma aastalõpukõnes 2009. aasta innovatsiooniaastaks. Ühtlasi on president ka innovatsiooniaasta partoon.

«Keerulised ajad avavad meile uusi võimalusi. Eesti on selleks liiga väike, et jõuga edasi liikuda, oma elu saame parandada ainult nõuga,» ütles Ilves innovatsiooniaastat avades.

Innovatsiooniaasta on üleriigiline kogu aastat hõlmav koostööprojekt, mis on suunatud ühiskonna uuendusmeelsuse kujundamisele.

«Soovime rõhutada uuenduste olulisust, motiveerida ettevõtjaid ajama äri nutikamalt, kohanema paremini uue majandusolukorraga ja otsima toodete ja teenuste arendamise kaudu konkurentsieeliseid,» rõhutavad aasta korraldajad oma pressiteates.

Nende sõnul mõeldakse praegu innovatsiooni all sageli midagi tehnilist, mingi uue asja leiutamist. «Soovime näidata, et innovaatiline võib olla igal elualal, uuendusi saab iga inimene teha ja oma igapäevaelus kasutada,» lisavad nad.

Innovatsiooniaasta eesmärgiks on, et aasta pärast peaksid inimesed uuenduslikku mõtlemist loomulikuks osaks oma elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles