Galerii: veteranipäev tipnes kontserdiga Vabaduse väljakul (10)

Copy

Veteranipäeva tähistamine algas teisipäeval päikesetõusul Narvas riigilipu heiskamisega veteranide poolt ning päev tipnes kontserdiga Vabaduse väljakul.

Veteranipäeva tähistavad sündmused algasid teisipäeval päikesetõusul Narvas riigilipu heiskamisega veteranide poolt ning kell 9 mälestati hukkunud kaitseväelasi Afganistanist Camp Bastionist äratoodud mälestusmärgi juures Paldiskis.

Kell 12 peeti Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus Jüripäeva jumalateenistus, kus süüdatud ja õnnistatud mälestustuled lähetatakse langenud kaitseväelaste haudadele ja vabadusvõitlusega seotud mälestuspaikadele.

Naiskodukaitse korraldas veteranipäeval kell 13 alanud Sinilillematka kogu perele Roosna-Allikul, kell 17 alanud Jüriöö orienteerumise peredele Karksi-Nuias ja kell 18 alanud Jüriöö matka Viru-Nigulas.

Veteranirockile eelnes kell 16 Tallinnas Vabaduse väljakul avatav militaarmess, kus osalesid Eesti kaitsetööstuse liidu ettevõtted, mittetulundusühingud, politsei- ja piirivalveamet ning Kaitseliidu, kaitseressursside ameti ja kaitseväe üksused.

Tallinnas Vabaduse väljakul aset leidval tasuta Veteranirockil astusid üles Tanel Padar, Elephants from Neptune, Pedigree, Pööriöö ja ajateenijate bänd Kitarripatarei.

Tallinnas Vabaduse väljakul teisipäeva õhtul toimuvast Veteranirocki kontserdist tegid veteranide auks ülelennu ka Suurbritannia maaväe helikopterid Apache ja Wildcat.

Tänavu seitsmendat korda tähistatava veteranipäeva traditsioon sai alguse 2013. aastal ning on alates 2014. aastast ka ametlik lipupäev. 

Alates 2014. aastast viiakse aprillikuus läbi ka Sinilillekampaaniat, mis kutsub üles kandma sinilille rinnamärki kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks. Sinilille toodete müügist kogunevate annetuste abil toetakse veterane, nende lähedasi ning tervishoiu ja spordi valdkonda laiemalt.

Tänavu aitavad annetused Lõuna-Eesti Haigla Sihtasutusel soetada taastusravi seadmeid, MTÜ-l Peaasjad jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Võru linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.

Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub üle 3000 inimese. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles