Raivo Aeg: Mart Helme veendub siseministriks saades üsna pea, et mingit süvariiki pole olemas (20)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Justiitsministri kandidaat Raivo Aeg. FOTO: Pm
Justiitsministri kandidaat Raivo Aeg. FOTO: Pm Foto: Pm

Kui EKRE esimehest Mart Helmest saab siseminister, veendub ta õige pea, et Eestis mingit süvariiki ei eksisteeri, kinnitas justiitsministri ametisse astuv Raivo Aeg (Isamaa).

ETV saadet «Esimene stuudio» juhtinud Johannes Tralla tõi muu hulgas välja, et nii Mart Helme kui ka tulevane rahandusminister Martin Helme on korduvalt avalikkuses väitnud, et Eesti riiki kontrollitakse Euroopa Komisjonist meie eriteenistuste abil.

Varem nii politseid kui ka kaitsepolitseid juhtinud Raivo Aeg kinnitas saates, et Helme väited on müüt. «See on müüt ja seda ei saa olla, sellepärast et meie eriteenistusi ja meie jõustruktuure, nende üle teostatakse seda sama nii parlamentaarset järelevalvet kui ka õiguskantsleri poolset tsiviilkontrolli, mida on viimased päris mitu aastat tehtud,» rõhutas Aeg.

«Nagu ma olen öelnud, et kui Mart Helme asub siseministri ametisse ja hakkab kohtuma nii kaitsepolitseiga kui ka politsei- ja piirivalveameti esindajatega, ma usun, ta veendub õige pea, et Eesti riigis ei ole mingit süvariiki,» avaldas saatekülaline veendumust.

Aeg tuletas meelde, et Eesti riiki juhitakse parlamendist ja valitsusest ning toimub täiesti demokraatlik parlamentaarne riigijuhtimine.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles