Ravimiuuringute eetika hindajad väsisid tasuta tööst (2)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna meditsiiniuuringute eetikakomitee esimees Kristi Rüütel näitab, et tööd on neil palju. Õhinapõhiselt tegevuse jätkamine pole enam võimalik. 
Tallinna meditsiiniuuringute eetikakomitee esimees Kristi Rüütel näitab, et tööd on neil palju. Õhinapõhiselt tegevuse jätkamine pole enam võimalik. Foto: Tairo Lutter

Ravimiuuringute eetilise aspekti kaalumine saab Eestis hoobi, sest vastav komitee plaanib Tallinnas rahapuuduse ja õigusliku ebaselguse tõttu uksed sulgeda.

Üks kahest Eestis tegutsevast meditsiiniuuringute eetikakomiteest – Tallinna meditsiiniuuringute eetikakomitee – plaanib suvel tegevuse lõpetada.

​Eetikakomitee tähendab üksust, mis heade teadustavade kohaselt vaatab üle kõik inimestega seotud uuringute protokollid.

Pealtnäha kauge teema võib inimesi puudutada väga lähedalt. «Oleme väike maa ja saame ravimiuuringute kaudu patsientidele pakkuda uusi moodsaid ravimeid, mis on muidu väga kallid. Mõned inimesed saavad uuringutes osalemisest otsest kasu,» põhjendas uuringute olulisust eetikakomitee esimees Kristi Rüütel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles