Innovatsiooniaastal hakatakse pensionäridele tasuta arvuteid jagama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemaealiste inimeste internetti aitamine ongi üks innovatsiooniaasta eesmärkidest.
Vanemaealiste inimeste internetti aitamine ongi üks innovatsiooniaasta eesmärkidest. Foto: Caro / Scanpix

Innovatsiooniaasta üheks projektiks on «Ole kaasas», mille eesmärgiks on jagada vanematele inimestele tasuta arvuteid ja koolitada neid internetti kasutama.

«Tänane statistika näitab, et Eestis on veel 300 000 inimest, kes ei kasuta netti ja meie olemegi seadnud sihiks veel 100 000 inimest netti aidata,» rääkis Vaata Maailma sihtasutuse juht Ain Järv Postimees.ee'le.

Järve sõnul on netiühenduseta tänapäeval reeglina vanemad inimesed, kellele innovatsiooniaasta projekt «Ole Kaasas» ongi peamiselt suunatud.

Eelmisel aastal valminud uuringufirma Praxise uuringust selgus, et üks interneti mitte kasutamise põhjusest on teadmiste, oskuste ja motivatsiooni puudus ning seda on Järve sõnul sel aastal kavas koolituste käigus muuta.

Innovatsiooniaasta jooksul on kavas anda arvutialane baas- ja täiendõpe 100 000 inimesele.

Teise takistusena toodi samas uuringus välja hinnabarjäär,  mida Telekomi [EMT, Elion, Microlink - toim] ettevõtted katsuvad soodsaid pakette pakkudes ületada, lisas ta.

Samuti peaks sel aastal käiku minema alamprogramm «Roheline arvuti», mis tegeleks arvutite taaskasutamisvõimalustega.

On kavas soodsa hinnaga müüa või tasuta jagada näiteks arvuteid, mis on paar-kolm aastat firmades kasutuses olnud, tõi Järv näite arvutite võimalikust taaskasutusest.

«Ole kaasas» on Eesti Telekomi Grupi ja Vaata Maailma poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt, mille eesmärgiks on anda arvutialast koolitust 100 000 inimesele ja kolme aasta jooksul internetiseerida täiendavalt 50 000 Eesti peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles