RMK tänavu metsades uusi objekte ei ava (1)

BNS
Copy
Hommikune Viru raba.
Hommikune Viru raba. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ei ava tänavu ühtegi uut lõkkekohta ega linnuvaatlustorni ega  valmista ette ühtegi matkateed, vaid piirdub olemasolevate objektide haldamisega.

RMK hallata on üle 640 looduses liikumise objekti, mille koosseisus on kokku üle 6000 erineva elemendi, vastas RMK pressiesindaja Kristi Parro BNS-il küsimusele, kas ja milliseid obkekte tänavu riigimetsadesse lisandub. «Eesmärk ei ole luua loodusesse pidevalt uusi objekte juurde, vaid hallata olemasolevat taristut.»

Parro sõnul pani RMK looduses liikumise võimaluste parendamisele suuremat rõhku möödunud vabariigi juubeliaastal.

«Eelmisel aastal valmis 614 kilomeetri pikkune RMK matkatee Penijõe–Aegviidu–Kauksi haru ja tehti rekonstrueerimistöid 36 objektil,» rääkia Parro. «Valmis sai neist 14 - Majakivi-Pikanõmme õpperaja 2. etapp, Majakivi vaatetorn, Ojaäärse metsarada, Riisa õpperada ja vaatetorn, Iisaku vaatetorn, Seljamäe õppematkarada koos lõkkekohaga, Selisoo matkarada koos lõkkekohaga, Kurtna matkarada koos lõkkekohtadega, Emajõe õpperada ja Luhasoo õpperada, Pühajärve ja Murrumetsa loodusrajad ning Elistvere loomapargi hundiaed.»

Parro lisas, et mullu jõudis lõpule ka Soome-Eesti ühisprojekt «Lights On!», mille käigus sai korrastatud neli ajaloolist vaatamisväärsust. Vaateid avati ja ligipääsetavust parandati Keila-Joa mõisa pargis, Neeruti linnamäel ning Lõhavere ja Varbola muinaslinnusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles