Repliik: nadi põhjus suremiseks

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv.
Sigrid Kõiv. Foto: .

Mis ühendab Austraalia endise menubändi INXS lauljat Michael Hutchencet ja kunagist Inglise parlamendisaadikut Stephen Milligani mõnede tänaste Eesti koolilastega? Seksuaalne asfüksia ehk eesti keeles öelduna kägistamine naudingu saamise eesmärgil.

Mida härrade Hutchenceti ja Milligani kogemustest kõrva taha panna? Seda, et nad mõlemad on surnud. Ja peale selle veel hulk inimesi, kes säärasel viisil on püüdnud mõnu saada.

Veidravõtu uudishimu on küll teismelise eaga kaasas käiv paratamatus, kuid kõike ei pea ju ise kogema. Lugemisoskus on selles vanuses juba olemas, nii et miks mitte ammutada kogemusi teiste teadmistest. Eriti kasulik on siinkohal tutvuda arstide poolt kirjapanduga.

Pealegi, arvestada tuleks, et surm on sellise mängu puhul vägagi võimalik asjade käik, kuid surmapõhjusena oleks see ülimalt narr. Ilmselt poleks ka Hutchence ja Milligan tahtnud maailmale meelde jääda mõnukägistajatena. Aga jäid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles