Aivar Hundimägi: ehk on Eestis õige aeg vaba ajakirjanduse MTÜks (19)

Postimees
Copy
Aivar Hundimägi.
Aivar Hundimägi. Foto: Eero Vabamägi

Äripäeva ajakirjanik Aivar Hundimägi ütles laupäeval Vikerraadio saates «Rahva teenrid», et arvestades viimasel ajal tekkinud arutelu ajakirjandusvabaduse üle Eestis, võiksid vaba ajakirjandust hindavad eraettevõtjad seljad kokku panna ja luua vaba ajakirjandust viljeleva mittetulundusühingu.

Hundimägi nentis saates, et viimase aja juhtumid, kui ajakirjanikud on sunnitud lahkuma toimetustest, sest nende kriitiline toon või sõnakasutus pole meeldinud kas peatoimetajatele, juhatusele või omanikele, paneb ajakirjanikud väga ebameeldiva valiku ette, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«On oht enesetsensuurile, kui ajakirjanikud hakkavad vältima mingeid teemasid kartuses, et nende ametikoht satub ohtu. Ja häda on selles, kui vaatame, kuidas Eesti meediaturg on jagunenud, et väga palju sul tööväljavaateid ei ole,» rääkis Hundimägi.

«Oht, mis süveneb, on, et lõpuks lüüakse käega ajakirjanike poolt mingitele ilmingule ja ollaksegi diplomaatilisem oma väljendustes ja ei olda enam nii kriitiline,» ütles Hundimägi.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles