Siseminister: miks seadusandja võttis vastu lahja seaduse?

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits.

Välismaalaste seaduses sätestatud nõuded äriettevõtte nõukogu liikmele elamisloa saamiseks on niivõrd madalad, et tuleks selgitada, miks seadusandja need üldse kehtestas, arvab siseminister Ken-Marti Vaher.

Absoluutne enamik elamislubadest, mis antakse seadusega kehtestatud kvoodi alusel, on seotud oskustööjõuga, keda Eestis ei ole - näiteks tippspetsialistide ja inseneridega, rääkis Ken-Marti Vaher intervjuus ETV saates «Terevisioon», edastas ERR Uudised.

«Ma ütleksin, 89-90 protsenti nendest elamislubadest on seotud tegelikult töötamisega, väga väike osa sellest on seotud ettevõtlusega ja veelgi väiksem osa teiste alustega,» selgitas Vaher.

Vaheri sõnul oli ta juba selle aasta hilissuvel astunud samme, et seadus ümber vaadata, kuna nõuded sel alusel elamisloa taotlemiseks on madalad.

«Seal on nõuded sedavõrd madalad, et ei ole isegi täna seaduse kohaselt nõutud sissetulekut inimesel - samas võib proovida selgitada, miks seadusandja 2008 sellise aluse üldse lõi,» sõnas Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles