Tallinn rajab Nõmmele lemmikloomade krematooriumi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikoomade krematoorium Maardus.
Lemmikoomade krematoorium Maardus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna järgmise aasta linnaeelarve projektis on keskkonnaametile eraldatud 80 000 eurot lemmikloomade krematooriumi rajamiseks Pääsküla endise prügimäe kõrvale.

Prügimäe kõrval aadressil Raba tänav 40 seisab praegu kasutuseta keskkonnametile kuuluv angaar, kuhu linnavalitsusel ongi kavas järgmisel aastal rajada lemmikloomade krematoorium.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul kasutab seda angaari praegu Tallinna Kalmistud ning hoiab seal lihtsalt mingeid asju. Samas on olemas ka kõrvalhooned ja korralik asfaltplats, mistõttu krematooriumi rajamine ei vaja üldse mitte suuri investeeringuid. Järgmise aasta linnaeelarves kirjas oleva 80 000 euro eest saaks osta korraliku ahju ning selle angaaris paika panna.

«Pääsküla vana prügila territoorium on selles mõttes hea koht, et seal saab põletamiseks kasutada prügimäe gaasi,» kinnitas abilinnapea.

Sarapuu väitel on nõudlus lemmikloomade krematooriumi järele Tallinnas täiesti olemas ning tallinlastelt on tulnud päris mitu ettepanekut lemmikloomade põletusmatuste korraldamiseks. Teenust hakatakse krematooriumis peale pealinlaste pakkuma ka kõigile teistele soovijatele. Hindasid ei ole keskkonnaamet veel välja töötanud.

Nõmme linnaosavanem Erki Korp ütles, et ta on lemmikloomade krematooriumi rajamisest Pääskülla kuulnud küll, kuid esmalt tuleb ära oodata linnaeelarve vastuvõtmine.

Ta lisas, et Pääsküla endine prügila on küll kenasti haljastatud, kuid mingit golfiväljakut või talvist kelgumäge sinna veel rajada ei saa, sest prügimäe sulgemisest on möödunud liiga vähe aega.

Tallinnale kõige lähemal asuv lemmikloomade krematoorium avati tänavu Maardus ning see kuulub erafirmale Cremo Center. Kuuldavasti on tegemist esimese sellelaadse asutusega Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles