Abitelefon kuuleb: kiusatud ja enesetapumõtetega lapsed (8)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Kui sul on mure, võta ühendust Lasteabiga telefonil 116 111 või veebiaadressil www.lasteabi.ee või e-kirjaga info@lasteabi.ee või Facebookis ja äpiga (otsisõna «lasteabi»).
Kui sul on mure, võta ühendust Lasteabiga telefonil 116 111 või veebiaadressil www.lasteabi.ee või e-kirjaga info@lasteabi.ee või Facebookis ja äpiga (otsisõna «lasteabi»). Foto: Andrei Popov/Panthermedia/Scanpix

Kevad on koolilastele kõige stressirohkem aeg. Kes teeb eksameid, kes püüab kuidagimoodi veel hindeid korda saada. See annab end tunda lasteabitelefonile tulevate kõnede sagenemisena.

«Tere. Meil juhtus klassi poistega niimoodi, et käime teises majas tunnis ja kui me läksime sinna, siis nägime, et üks vanem 14-aastane laps suitsetas. Kui me hakkasime enda maja poole tagasi kõndima, siis mu klassivennad nägid, et tal on nuga käes ja ta vist lõigub ennast.»

«Kus sa praegu oled?»

«Me oleme siin, teise maja juures.»

«Ole hea ja mine proovi mõni täiskasvanu otsida ja siis helista mulle tagasi.»

Mõni minut hiljem helistab algklassilaps tagasi. Varasema argliku hääle asemel kostab nüüd enesekindel. Laps oli leidnud õpetaja, kes asja uurima läks. Poiss küsib vaid, kas võib nüüd ise tundi tagasi minna. Pärast jah-vastust kõne lõpeb.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles