Lobjakas valis enesetsensuuri asemel lahkumise (38)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Raadio 2 saatejuht Ahto Lobjakas märkis, et tal endal oli plaan lahkuda, kuid enne kui ta jõudis seda öelda, tehti saatesse jäämine talle võimatuks.
Raadio 2 saatejuht Ahto Lobjakas märkis, et tal endal oli plaan lahkuda, kuid enne kui ta jõudis seda öelda, tehti saatesse jäämine talle võimatuks. Foto: Madis Sinivee

Eelmisel reedel sai teatavaks, et liberaalse maailmavaate poolest tuntud Ahto Lobjakat survestati Raadio 2 saatest «Olukorrast riigis» lahkuma. Rahvusringhäälingu juhatus esialgu kommentaare ei andnud. Järgmine päev teatas Lobjakas oma sotsiaalmeedia kontol, et teda ei vallandatud, vaid talle anti valida enesetsensuuri ja lahkumise vahel.

Lobjakas kirjutas, et teda ei ole varasemate Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuste ajal kunagi survestatud, ükskõik kui terav on olnud tema kriitika. Seekordsete valimiste järel on aga olukord muutunud. Hakkasid tulema signaalid, et tema kriitika loodava koalitsiooni aadressil on liialt terav ja püüab lubamatult poliitikat mõjutada.

«Kritiseeriti sõnavalikut, soovitati intelligentseid eufemisme ja ümbernurga ütlemisi. Nõuti vähem võitluslikku kajastust, suuremat tähelepanu vääritute isikute ja ideede asemel uue valitsuse programmile,» loetles ta.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles