Lätis taheti tappa pistiseskandaaliga seotud Eesti ärimeest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Lätis üritati esmaspäeva öösel tappa või hirmutada Jurmala pistiseskandaali segatud Eesti ärimeest Ralf Koppelit.

Jurmala politsei pressiesindaja Zintis Lacis ütles kolmapäeval BNSile, et vahejuhtum leidis aset kesköö paiku, kui Koppel naasis oma elukohta Dubultis.

Koppeli auto juurde jooksis tundmatu mees, tulistas aknasse ning põgenes. Politsei algatas kriminaalmenetluse tapmiskatse paragrahvi alusel.

BNSi andmetel võib juhtunul olla mitmesuguseid motiive, näiteks ärihuvid või seotus Jurmala prokuröri Irina Bogdanova pistiseasjaga.

Lacis osutas, et politsei praegu põhjalikumaid kommentaare ei jaga, kuna uurimine on käimas ja määratud on ka ekspertiis. Samuti ei osanud ta öelda, kas Koppel võetakse politsei kaitse alla.

Läti korruptsioonitõrje büroo (KNAB) süüdistab Bogdanovat 25 000 lati (üle poole miljoni Eesti krooni) suuruse pistise väljapressimises. Ta on ametist tagandatud.

17. oktoobril võeti Bogdanova vahi alla, pärast seda, kui ta oli kätte saanud osa pistisest – 15 000 latti (üle 330 000 krooni). Kinni võeti ka pistise vahendaja Boriss Rjazanski.

Kohus pidas vajalikuks mõlemad vahi alla võtta.

Bogdanova uuris Koppeli suhtes algatatud kriminaalprotsessi, mis algatati rünnaku tõttu tema endise äripartneri Larissa Sviridova abikaasale. Prokurör sai pistist asja lõpetamise eest, on varem teatanud ajaleht Diena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles