Varas jättis saadiku Toompea lossis mantlita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlasest riigikogu saadik Väino Linde.
Reformierakondlasest riigikogu saadik Väino Linde. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eile hilisõhtul Toompea lossist koju minnes avastas reformierakondlasest saadik Väino Linde, et varas oli võtnud kaasa tema mantli.

Väino Linde sõnul hoidis ta oma üleriideid avalikus valveta garderoobis, mis asub Toompea lossi sissepääsu lähedal kohe politseivalve selja taga. Kui ta eile õhtul üheksa-kümne paiku koju hakkas minema, siis mantlit seal enam ei olnud.

«Eks see minu hooletus on, sest ma oleks võinud viia mantli oma kabinetti luku taha, aga ma hoidsin seda heauskselt seal,» tunnistas Linde, kes oli oma üleriideid selles garderoobis hoidnud paar kuud.

«Ma lootsin, et on vahetusse läinud, aga seal ei olnud ühtegi mantlit,» rääkis Linde. Küll oli varas jätnud mantlitaskus olnud kindad ja varrukas olnud salli garderoobis oleva riiuli ääre peale. «Ma olen olnud nii laisk, et olen hoidnud oma korterivõtmeid mantlitaskus, aga eile neid seal õnneks ei olnud,» rääkis saadik. «Aga võib-olla oli see mantli võtja nii aus, et oleks koos salli ja kinnastega võtmed maha jätnud.»

Saadiku kinnitusel koju saamisega tal siiski probleeme ei olnud. «Panin salli kaela, kindad kätte ja istusin autosse. Täna hommikul panin ühe tavalise nailonjope selga. Ega üleriietest maailmas puudust ei ole.»

Linde sõnul rääkis ta eile lossi valvavate politseinikega, aga need ei osanud juhtumi kohta midagi öelda. «Turvakaamerad näitavad küll inimesi, kes sealt (garderoobist – toim) välja lähevad, aga eile käis siin kümneid ja kümneid inimesi,» tõdes Linde ja lisas, et ilmselt oli eile ka üsna mitu meest, kes lossist tumeda villase mantliga välja läksid. Saadik lubas mantli varguse kohta kindlasti ka politseisse avalduse teha.

Linde teada pole tema kolleegid viimasel ajal lossis varaste ohvriks langenud. «Umbes kümme, viisteist aastat tagasi oli juhus, kui ühes teises kohas asunud garderoobist läks midagi kaduma, aga rohkem küll ei tea.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles