Pressisõbraks valiti Helve Särgava ja -vaenlaseks suusaliit

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu esimees Helve Särgava
Harju maakohtu esimees Helve Särgava Foto: Peeter Langovits

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) valis tänavuse aasta pressisõbraks kohtunik Helve Särgava ja pressivaenlaseks suusaliidu.

«Helve Särgava teeb oma tööd hästi ja mitte ainult - ta suhtleb ajakirjandusega määral, mida tema tööülesanded temalt ei nõua,» selgitas EALLi tegevdirektor Mart Raudsaar Postimehele. «Ta on valmis taustu selgitama ja minu isiklik hinnang on, et ta ei näe ajakirjanikku kui kohtusüsteemi mittemõistjat ja leheneegrit.»

Suusaliidu valimine pressivaenlaseks oli Raudsaare sõnul lihtne otsus.

«Nad vassisid ja valetasid. Ei tahtnud kedagi personaalselt esile tuua, sest tegevjuht tegi, mida tal kästi,» toonitas ta. «Kuid see pole hea meediasuhtlus, kus infot ei jagata ja hakatakse süüdistama ajakirjandust ehk parim kaitse on rünnak.»

Raudsaare sõnul oli vaenlase osas seisukoht üle Eesti võrdlemisi selge, kuid sõbra osas oli kandidaate rohkem - lõpuks jõuti aga selleski küsimuses konsensusele.

Aastakoosolek valis järgmiseks aastaks EALLi nõukogu liikmeteks Priit Hõbemägi, Peep Kala, Erik Kalda, Kadi Lamboti, Meelis Mandeli, Kristjan Maueri, Margus Metsa, Priit Rauniste, Erik Roose, Andrei Titovi ja Vallo Toometi. EALLi nõukogu esimees on tuleval aastal Meelis Mandel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles