Koolivenna tapnud noormehele jõustus pikk vanglakaristus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keijo Martin kohtupingis.
Keijo Martin kohtupingis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikohtu otsusega lõppes oma koolivenna tapnud Keijo Martini kohtusaaga ning ta peab järgmised 10 aastat trellide taga veetma.

Riigikohtu kriminaalkolleegium jättis eile 20-aastase Keijo Martini kassatsioonkaebuse menetlusse võtmata.

Seega jõustus Tallinna ringkonnakohtu eelmise aasta 28. oktoobri otsus, millega tühistati osaliselt Pärnu maakohtu 17. juuni otsus K. Martini süüdimõistmise kohta.

Süüdistuse kohaselt tappis Martin alaealisena 2006. aasta 21. mai õhtul Halinga vallas Pärnu-Jaagupi alevis Tallinna-Pärnu-Ikla maantee lähedal metsas alaealise Sveni eriti piinaval ja julmal viisil ning varastas tapetu taskust rahakoti koos sularaha ja garaaživõtmega ning mobiiltelefoni, mille purustas sündmuskohal surnukeha juures.

Algselt oli maakohus mõistnud Martini süüdi tapmises julmal ja piinaval viisil ning tapetu isiklike asjade varguses.

Ringkonnakohtu kriminaalkolleegium nõustus, et nüri terariistaga Sveni elutähtsaid piirkondi rünnates ning põhjustades tema surma, pani K. Martin toime tapmise piinaval viisil.

Ringkonnakohus mõistis Martini küll õigeks tapmises julmal viisil, kuid jättis muutmata tema süüdimõistmise tapmises piinaval viisil.

Samuti mõistis ringkonnakohus Martini õigeks vargusesüüdistuses.

Maakohtu poolt mõistetud karistuse – kümme aastat vangistust – jättis ringkonnakohus muutmata.

Sarnaselt maakohtule leidis ringkonnakohtu kriminaalkolleegium, et Martinile tuleb mõista karistus sanktsiooni maksimaalses määras ja seda vaatamata osalisele õigeksmõistmisele.

Karistuse kandmise algust arvatakse alates 19. juulist 2006, mil K. Martin kahtlustatavana kinni peeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles