Filmi «Tõde ja õigus» muusikast ilmus album

BNS
Copy
Tõde ja õigus filmivõtted Vastse-Roosas. 
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Tõde ja õigus filmivõtted Vastse-Roosas. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigi sünnipäevaks valminud mängufilmi «Tõde ja õigus» muusika on esmaspäevast tasuta kättesaadav kõikidel suurematel digitaalplatvormidel - filmi originaalmuusika on loonud Mihkel Zilmer, helilooja Pärt Uusbergilt kõlab kogumikul kolm lugu.

«Kohtumistel publikuga on meilt väga palju küsitud, kas filmi muusika antakse välja ka eraldi kogumikuna - nüüd on võimalik huvilistel seda veebiplatvormidel tasuta kuulata,» ütles filmi produtsent Ivo Felt.

Filmi originaalmuusika autor Mihkel Zilmer on sündinud Tartus, kus õppis klaverit, klassikalist kitarri ja klassikalist laulmist. Õpinguid jätkas ta Šotimaal Glasgow ülikoolis kompositsiooni ja klassikalise laulmise erialal, mille käigus hakkas keskenduma komponeerimisele filmide jaoks. Magistrikraadi sai ta Amsterdami konservatooriumis, mille lõpetas filmiheliloojana 2011. aastal. Ta on kirjutanud muusikat Taani, Inglise, Iiri, Soome ja Eesti filmidele, kokku üle 60 projektile.

Helilooja Pärt Uusberg on õppinud Georg Otsa nimelises muusikakoolis koorijuhtimist ja heliloomingut. Edasi jätkas ta õpinguid Eesti Muusikaakadeemias heliloomingu ja kompositsiooni erialal. Praegu omandab Uusberg teist magistrikraadi orkestridirigeerimise alal.

Mängufilmi «Tõde ja õigus» on praeguseks käinud kinodes vaatamas pea 260 000 kinokülastajat, mis on taasiseseisvunud Eesti ajaloo rekord. 

Filmi on võimalik kinos näha veel viimaseid nädalaid.

Film valmis Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks ning oli juubeliaasta kinoprogrammi lõppakord. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles