Suure koguse trotüüliga äritsenud mees pääses tingimisi vangistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus säästis neljapäeval reaalsest vangistusest suure koguse trotüüliga äritsenud meest, mõistes talle vabaduskaotuse tingimisi.

Kohtu hinnangul oli 1970. aastal sündinud Igor Kirejevi süü suures koguses lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises tõendatud ning määras talle selle eest kokkuleppemenetluse korras kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Ühtlasi peab Kirejev hüvitama kohtu poolt määratud tähtaegadel kaitsjatasu ning menetluskulud kokku ligi 5900 euro ulatuses.

Süüdistuse järgi omandas Kirejev eeluurimisel tuvastamata asjaoludel kolm trotüülipulka, mis kaalusid kokku ligi 1,2 kilogrammi. Mees hoidis ohtlikku lõhkeainet Tallinnas Vilde teel asuva ühiselamu keldris. Tänavu mais soovis Kirejev trotüüli maha müüa, äritsedes lõhkeainega oma tuttava Vladimiri vahendusel. Kirejev soovis iga trotüülipulga eest saada veidi üle 95 euro. Lõhkeaine müük mehel siiski ebaõnnestus ning tänavu 5. juunil andis ta trotüüli ise politseinikele üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles