Rahvas kogub Umami hoone säilitamiseks allkirju (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel selle aasta alguses asus Kadaka tee 141 hoones restoran Umami.
Veel selle aasta alguses asus Kadaka tee 141 hoones restoran Umami. Foto: Rauno Volmar, Ekspress Meedia, Scanpix

Keskkonnas Petitsioon.ee on antud juba üle pooleteise tuhande allkirja Mustamäel, Kadaka tee 141 asuva 1920. aastatel ehitatud maja säilitamiseks.

Avalikkusele on maja tuntud selle poolest, et seal asus populaarne söögikoht Umami. Tänaseks on Umami sealt ära kolinud ning heas seisukorras ajalooline hoone läheb lammutamisele, et teha ruumi sinna kavandatavatele kortermajadele.

«Anname allkirja, et näidata toetust Mustamäe ajaloopärandile, Kadaka tee 141 asuvale juugendlik-romantilisele 1920ndate suvitusvillale (tuntud ka Umami kohviku nime all).

Tehtud on ettepanek (kui 20. saj arhitektuuripärand) kaitse alla võtta- koostöös Tallinna Kultuuriväärtuste Ametiga. Väärtustame arhitektuuri säilitamist. Oleme vastu heas korras villa lammutamisele ja 8-kordse kortermaja kerkimisele,» öeldakse petitsioonis.

Maja läheb lammutamisele kümmekond aastat tagasi kehtestatud detailplaneeringu alusel. Ametnikud on öelnud, et planeeringu menetlemise ajal ei esitatud maja lammutamisplaanile ühtegi vastuväidet. Kuna hoone polnud muinsuskaitse all, siis muinsuskaitse käest arvamust ei küsitud.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles