Kaitseliidu Kuressaare maja ohustab ümbruskonda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Peastaabi avalike suhete osakonna staabijuht Tanel Rütman.
Kaitseliidu Peastaabi avalike suhete osakonna staabijuht Tanel Rütman. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kuressaare lossipargi ääres Allee tänaval asuv Kaitseliidule kuuluv maja on nii halvas seisus, et Kuressaare linnavalitsus tegi selle kohta ettekirjutuse.

«Tuvastati, et vanalinna muinsuskaitsealal paiknev hoone on väga halvas seisus, see on ohtlik ümbruskonnale, hoone küljest võib iga hetk maha kukkuda ehitusdetaile, aknaklaasi tükke,» vahendab Saarte Hääl Kuressaare ehitusjärelevalve inseneri Aivo Kesküla allkirjastatud ettekirjutuses, kus Kaitseliitu kohustatakse hoonet ohutusse seisu viima hiljemalt 20. detsembriks.

Kaitseliit on alustanud tegevust Kuressaare linnavalitsuse ettekirjutuse täitmiseks, kinnitas Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütman, selgitades, et kinnistu rekonstrueerimist/renoveerimist on eelkõige takistanud napid eelarvelised võimalused.

Rütman ei kinnita väidet, justkui oleks hoone renoveerimise edasilükkamise üks põhjus see, et Kaitseliidul ei lubata lossipargi kõrval püstitada suurt raadiomasti.

Rütman tunnistas, et sidemasti püstitamise mittelubamine on muidugi probleem, mis praegu ei ole Kaitseliidu jaoks veel lahendust saanud.

Planeeritav sidemast võimaldaks Rütmasni sõnul sidet pidada ka kriisiolukordades, näiteks elektri- ja mobiillevi puudumisel, valguskaabli rikete-rikkumise korral jt võimalikes hädaolukordades, mis on saarte puhul oluline. Sarnane sõltumatu sidevõimekus on tema sõnul juba olemas enamikul malevatest, muuhulgas ka Hiiumaal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles