Kambrikaaslast löönud noormees pääses tapmissüüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere politseiosakond.
Rakvere politseiosakond. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere politsei arestimajas mullu sügisel kambrikaaslast peksnud noormees pääses tapmissüüst, kuid sai siiski süüdistuse kehalises väärkohtlemises, milles kohus ta möödunud nädala lõpus jõustunud otsusega ka süüdi mõistis.

24-aastane Maksim sattus seadusega pahuksisse mullu 17. septembril, kui politsei toimetas purjus noormehe koos ühe teise alkoholi tarvitanud mehega Rakveres Koidula tänava elumajast politseihoone arestikambrisse kainenema.

Samal päeval kella 15.20 ajal kuulis politseinik vastu kambriust tagumist ja valjuhäälset sõimu ja kui viis minutit hiljem läks teine korrakaitsja järjekordset purjutajat kainenema viima, märkas ta, kuidas Maksim seisis oma maaslamava kambrikaaslase, 68-aastase Viktori rindkerel.

Selgus, et meeste vahel oli puhkenud tüli ning noormees oli tekitanud vanemale kambrikaaslaele vigastusi, hüpates kannatanu rindkerel. Kiirabi viis Viktori küll kiiresti Rakvere haiglasse, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa ja mees suri samal päeval kella 17.30 ajal.

Politsei alustas Maksimi suhtes kriminaalmenetlust ja talle esitati kahtlustus tapmises. Seepeale muutusid aktiivseks noormehe sugulased, kes kinnitasid meediale, et Maksim on tegelikult süütu ning hukkunud Viktorit peksid hoopis politseinikud ise.

Juhtunu muutis segasemaks asjaolu, et arestikambri valvamiseks paigaldanud videokaamera Viktori peksmist ei salvestanud ning kriminaaluurijate kuriteopaigale jõudes oli Rakvere politseihoone ametnik arestikambri osast asitõenditest puhtaks pesnud.

Kriminaaluurimine politseinike osalust peksmises siis ei tõestanud. Ühtlasi selgitas kohtuarstlik ekspertiis, et Viktori surma põhjustas hoopis päev varem kukkumise tagajärjel saadud peatrauma ning Maksimi rünnakuga kaasnenud vigastused ei olnud põhjuslikus seoses ohvri surmaga.

Seetõttu loobusid ka politsei ja prokuratuur Maksimi kahtlustamisest tapmises ning noormees saadeti kohtu ette hoopis kehalise väärkohtlemise süüdistusega.

Süüasja eeluurimise lõppedes sõlmis Viru ringkonnaprokurör noormehega karistuse osas kokkuleppe, mille Viru maakohus möödunud aasta lõpus ka kinnitas. Möödunud nädalal jõustunud kohtuotsuse järgi sai Maksim kümne kuu pikkuse tingimisi vangistuse poolteise aasta pikkuse katseajaga.

Karistusest arvas kohus maja kolm kuud ja kuus päeva, kui Maksim viibis eeluurimise ajal vahi all, ning tema lõplikuks karistuseks jäi kuus kuud ja 24 päeva tingimisi vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles