Linnavalitsuste jõulupeod on tänavu tagasihoidlikud

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana
Jõuluvana Foto: SCANPIX

Kuigi Eesti linnad korraldavad oma ametnikele jõulupidusid, makstakse osalemise eest raha ja pidude eelarved pole eriti suured ning väljastpoolt üldjuhul esinejaid ei kutsuta.

Postimehe küsimusele ei vastatud Loksa, Narva-Jõesuu, Põltsamaa ja Püssi linnast.

Elva (linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Merike Järv)
Asutusesisest jõulupidu ei tule, kuid toimub ühine jõulupidu koos linna allasutustega.  Jõulupidu toimub 22. detsembril kell 19 Elva Gümnaasiumis. Eelarve on 1500 eurot. Pileti hind osalejale 5 eurot. Esinema on kutsutud ansambel Veskikivi. Pidu on töötajatele koos kaaslasega.

Haapsalu (vastab kultuuri- ja avalike suhete spetsialist Maire Uusen)
Linnavalitsus korraldab asutusesisese (volikogu, allasutuste juhid, linnavalitsuse töötajad) jõulupeo. Osa summast tuleb osalustasuna.

Jõulupidu on mõeldud töötajatele koos kaaslasega. Planeeritud teemaks on «jõulud kruiisilaeval» (toimub maismaal meie oma ruumides), mis sisaldab kruiisiprogrammi - karaoke, üllatusprogramm, disko, viktoriin ja mängud. Õhtut viivad läbi «kruiisijuhid».

Jõgeva (vastab avalike suhete peaspetsialist  Karl Sakrits)
Jõgeva linnavalitsuse ja -volikogu ühine asutuse sisene jõulupidu toimub sel aastal 16. detsembril. Pidu on traditsiooniliselt mõeldud vaid töötajatele ning maksab igale osalejale 10 eurot. Peo eelarve koos omaosalusega on 820 eurot.

Kallaste (vastab linnapea Viktor Nukka)
Linnavalitsus korraldab koos allasutuste töötajatega jõulupeo 16. detsembril. Linnaeelarvest ei ole planeeritud vahendid peo korraldamiseks. Osalejad ise koguvad raha vastutavale isikule. Esinema ei ole keegi kutsutud. Pereliikmed on ka lubatud.

Kiviõli (vastab linnapea Dmitri Dmitrijev)
Jõulupidu ei korraldata, on aga mõeldud jõulueelne lõuna linnavalitsuse töötajatele meie puhkeruumis, mida korraldame ise.

Keila (vastab linnapea Tanel Mõistus)
Asutuse jõulupidu Keila linnavalitsus ei korralda. Toimub linnavalitsuse ja linnavalitsuse hallatavate asutuste töötajate laste jõulupidu, mille korraldab oma ruumes ja vahendite arvelt Keila Avatud Noortekeskus.

Toitlustuse ja kingituste osas panustavad sealhulgas lapsevanemad.

Kohtla-Järv (vastab linnavolikogu referent Igor Parv)
Asutusesisene jõulupeo toimub 27. detsembril. Osalejad (linnavalitsuse töötajad, volikogu liikmed ja pereliikmed) maksavad iseenda eest 100 protsenti.

Kunda (vastab linnapea Allar Aron)
Meil on linnavalitsuse, volikogu ja allasutuste juhtidega ühine jõulueelne koosistumine Kundas. Osalustasu on 5 eurot ja esinejaid ei ole. Ainult töötajatele ja toimub meie enda klubis (kultuurimajas).

Kuressaare (vastab linnapea Mati Mäetalu)
Linnavalitsuse asutusesisest jõulupidu sel aastal ei toimu, kuna viimastel aastatel on osavõtt peost napiks jäänud.

Kärdla (vastab teabe- ja projektijuht Annely Veevo)
Linnavalitsus korraldab jõulupeo oma töötajatele. See toimub jõulude ja aastavahetuse vahel. Iga osaleja maksab ise, orienteeruvalt 10 eurot. Tegemist on pigem piduliku õhtusöögi kui peoga. Esinema ei ole kedagi kutsutud, töötajad korraldavad programmi ise.

Maardu (vastab linnasekretär Tiiu-Ann Kaldma)
Asutusesisene jõulupidu toimub 21. detsembril, linnavalitsus selleks kulutusi ei tee, osalejad maksavad kõik ise kinni ja töötajad võivad tulla koos pereliikmetega. Esinejaid pole tellitud.

Mustvee (vastab linnapea kt Kulno Pajula)
Linnavalitsus ei korralda asutusesisest kinnist jõulupidu, pidu toimub kultuurikeskuses.

Mõisaküla (vastab linnapea Ervin Tamberg)
16. detsember toimub jõulupidu kõigile kogu linna rahvale, pileti hind 3 eurot, esinevad linna taidlejad ja ansambel Lektus. Peo eelarve on 550 eurot.

Narva (vastab linnapea Tarmo Tammiste)
Pidu ei ole planeeritud.

Paide (avalike suhete spetsialist Lauri Talumäe)
Paide linnavalitsus ja Paide linnavolikogu on planeerinud ühise jõulupeo järgmise nädala lõppu. Üritus on volinikele ja linnavalitsuse ametnikele.

Kuivõrd osalejate registreerumine on veel pooleli ja pole lõplikult selge kui suur kollektiiv osaleb, ei sooviks öelda enne uut nädalat ürituse toimumise lõplikku ja täpset asukohta.

Jõulukingituste koha pealt on ettepanek, et osakonnad teeksid kingitused omavahel ja linnavolikogu fraktsioonid teeksid samuti omavahel kingitused.

Paldiski (vastab avalike suhete juht Regina Rass)
Linnavalitsus ja linnavolikogu korraldavad oma ametnikele ja liikmetele õhtusöögi koos kaaslastega, mis toimub 16. detsembril Harjumaal.

Eelarve on 20 eurot inimese kohta. Õhtusöögile esinejat ei ole kutsutud.

Põlva (vastab teabespetsialist Katre Lõbu)
Asutusesisene jõulupidu on tulemas ja kutsutud on koos abikaasadega. Üritus on omaosalusega.

Pärnu (vastab avalike suhete juht Maria Murakas-Ollo)
Korraldame asutusesisese jõulupeo, mis toimub 15. detsembril linnavalitsuse ja volikogu ühise peona. Peo eelarve kujuneb selliselt, kui palju on osalejaid. Seda on hetkel raske öelda. Osalustasu on viis eurot.

Tegemist on töötajatele mõeldud peoga, kus on pidulik õhtusöök ning esinejaks Hain Hõlpuse instrumentaalansambel ning laulukonkursil Sügisulg 2011 auhinnatud.

Linnavalitsuse töötajate lastele on samuti mõeldud. Ka neile toimub pidu koos jõuluvana ning kommipakkidega.

Rakvere (vastab info ja avalike suhete spetsialist Hilje Pakkanen)
Rakveres on tavaks korraldada töötajate lastele päeval väike jõulupidu. Õhtul toimub linnavalitsuse töötajate ja linnavolikogu liikmete ühine jõuluõhtusöök. 

See on inimesele tasuta, kulud ei ole lõplikud, orienteeruv maksumus tuleb 500 euro ringis.

Saue (vastab linnapea Harry Pajundi)
Linnavalitsusel ei ole planeeritud asutusesisest jõulupidu. Küll aga toimub 19. detsembril linnapea ja volikogu esimehe pidulik vastuvõtt kutsetega linnakodanike, ettevõtjate, sportlaste, laulu- ja tantsu kollektiivide ning MTÜ-de esindajatele.

Lisaks Saue huvikeskuse poolt korraldatav aastalõpu pidu 29. detsembril. Viimasest osalemiseks tuleb pilet lunastada.

Sillamäe (aselinnapea Eevi Paasmäe)
Asutusesisest pidu ei toimu.

Sindi (vastab linnapea Marko Šorin)
Jõulupidu toimub 16. detsembril ja korraldajateks on kohalik kool ning seltsimaja. Kuna esinevad oma kollektiivid, siis lisaesinejaid kutsutud ei ole ja kulusid sellega ei kaasne. Üritus on avalik.

Tartu (vastab linnavalitsuse pressiesindaja Mihkel Lendok)
Linnavalitsusel on asutusesisene jõulupidu ka sellel aastal. Toimub 15. detsembril Püssirohukeldris. Tavapäraselt on olemas ka osavõtutasu, milleks on 6 eurot inimese pealt ning kaaslased on ka oodatud.

Esinemas on Püssirohu majabänd Amadeus. Täpne peo hind ei ole veel selge, aga laias laastus on nii, et iga tulija 6 eurole lisab linnavalitsus umbes sama summa. Tähendab, et kulud lähevad pooleks.

Tallinn (avalike suhete spetsialist Toomas Pirn)
Jõulupeo korraldab iga asutus (st LOV-id, ametid, linnakantselei) isekeskis ja vastavalt võimalustele (reeglina on tegemist osalustasuga, st suuresti osalejate endi poolt kinni makstava üritusega).

Tõrva (vastab abilinnapea Tõnu Jaansalu)
Koos volikogu liikmete ja allasutuste juhtidega on pidulik õhtusöök. Osalemine on tasuline.

Valga (vastab avalike suhete spetsialist Hele Heletäht)
Valga linnavalitsus ei korralda tänavu jõulupidu. Ühiselt külastatakse Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimuvat ansambel Noorkuu jõulukontserti.

Pidulik jõulukontsert on mõeldud ainult linnavalitsuse töötajatele, osalustasu on 5 eurot.

Viljandi (vastab linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Eha Moosel)
Linnavalitsuse töötajate jõulupidu tuleb vahetult enne jõule, sellest võivad osa võtta ka pereliikmed-kaaslased, kuid nii töötajad kui kõik teised maksavad peokulud kinni ise osavõtumaksu näol.

Eeskava mõtleb alati välja ja viib läbi sel aastal pidu korraldav amet ja väljastpoolt esinejaid me ei kutsu. 2011. aastal Viljandi linnavalitsuses jõulupreemiat ei maksta.

Võhma (vastab linnapea Avo Põder)
Eraldi jõulupidu meil plaanitud ei ole (ei ole olnud juba aastaid). Tavaks on saanud, et ametnikud on jõulupidu pidanud koos linnarahvaga ja sel aastal on see 17. detsembril ning saalis on valitusele, volikogule, ametnikele eraldi laud.

Osaluskulud katab igaüks ise ja linnaeelarvest seda kinni ei maksta. Tulla võivad ka pereliikmed.

Võru (vastab linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett)
Linnavalitsus ei ole jõulupeo korraldamiseks eelarvesse vahendeid planeerinud. Küll aga on kollektiiv otsustanud ühiselt koos olla ja jõuluistumise teha, seda igaühe oma kulude ja kirjadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles