Hankevaidlused takistavad Kudjape jäätmejaama valmimist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastid.
Prügikastid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Kudjape jäätmejaama ehitushangete ümber puhkenud vaidlused seavad ohtu jäätmejaama tähtajalise valmimise, mistõttu võib Saaremaa prügi minna mõnda aega mandrile sorteerimata kujul.

Niigi ajahädasse jäänud jäätmejaama ehitus on viimased kaks kuud seisnud hankevaidluse taga, kuna sorteerimisliini tarnimise hankel kaotajaks jäänud AS Konsensus-Lao-maailm on jäätmejaama sorteerimisliini soetamise hanked kahel korral vaidlustanud, vaidlustatud on ka sorteerimishoone ehitamiseks väljakuulutatud hange, kirjutas Oma Saar.

«Eks nad mängivad selle peale, et oleme nagu plindris ja meil on vähe aega,» ütles Kudjape jäätmejaama rajava OÜ Saaremaa Prügila tegevjuht Mihkel Paljak. Kudjape jäätmejaam peab olema sorteeritud prügi mandrile saatmiseks valmis 16. juuliks, mil Kudjape prügila lõpetab jäätmete vastuvõtu.

Riigihangete ameti juures asuva vaidlustuskomisjoni liige Ulvi Reimets ütles Oma Saarele, et komisjon arutab vaiet 12. jaanuaril, otsuse tegemiseks on komisjonil aega kümme tööpäeva.

Kuressaare linnavalitsuse keskkonna- ja välisprogrammide spetsialist Karli Valt ütles, et päris sorteerimata saarlaste prügi mandrile ei jõua, sest kõigil Eesti elanikel on kohustus sorteerida oma jäätmetest välja pakendid ning paber ja papp.

Küll aga möönis Valt, et kui Paikuse prügimäel peaks avastatama, et segaolmejäätmete hulgas on ka palju eraldi kogutavaid jäätmeliike, võidakse seda seal uuesti sorteerima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles