Politsei soovitab: lume ja lörtsi korral on targem suverehvidega auto koju jätta (8)

Copy
Halva ilmaga tasub liikluses olla ettevaatlik.
Halva ilmaga tasub liikluses olla ettevaatlik. Foto: Peeter Langovits

Ilmateenistus lubab lähipäevadeks lörtsi ja lumesadu, seetõttu soovitab politsei- ja piirivalveamet talviste ilmaolude korral suverehvidega autot mitte kasutada.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe ütles Postimehele, et sõidukijuhtidel tuleks jälgida tee- ja ilmastikuolusid ning käituda vastavalt. «Kui lumi tuleb maha, tuleks suverehvidel auto koju jätta ja oma sõidud ümber korraldada, kasutades ühistransporti või sõidu ohutuse mõttes ära jätta,» soovitas Kullamäe.

Kui päeval on sajused ilmad ja öösel tulevad külmakraadid, tekib oht, et teed on libedad. «Seega tasub olla äärmiselt ettevaatlik liikluses, hoida pikivahet, valida sõidukiirust ja sõiduvõtted vastavalt tee- ja ilmaistikuoludele ning hoiduda järskudest manöövritest,» märkis Kullamäe.

Ilmateenistus teatas, et kui homsel tööpühal on sooja 14-18, rannikul kohati 10 kraadi, siis nädala lõpus muutub ilm oluliselt jahedamaks. 

Neljapäeva öösel pilvisus tiheneb. Päeval on valdavalt pilves ilm. Sajab vihma, õhtul võib sekka tulla ka lörtsi.

Reede öösel on pilves ilm. Sajab vihma, lörtsi ja lund, hommikul jääb sadu harvemaks. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 5-11, puhanguti 14-18 m/s. Sooja on 3-7 kraadi. 

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma.

Pühapäeval on tõusva õhurõhu foonil öösel sajuhooge harva, päeval aga areneb rünksajupilvi, millest tuleb siin-seal hoog vihma, sekka võib ka lörtsi poetada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles