Opositsioon algatas elamislubade uurimiskomisjoni loomise

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsioonid esitasid täna eelnõu moodustamaks uurimiskomisjon elamislubade andmise ja kvoodi suurendamisega seotud asjaolude väljaselgitamiseks.

«Ma saan aru, et paljud teist ootavad, et annaksin praegu üle umbusalduse avalduse, aga selle asemel annan üle riigikogu otsuse eelnõu, millega moodustataks riigikogu uurimiskomisjon elamislubade andmisega seotud asjaolude väljaselgitamiseks,» sõnas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simsoni hinnangul on see vajalik, sest muidu peaks siseministeerium uurima enda ministri ja tema erakonnakaaslastega seotud tegevust. 

Komisjoni ülesandeks on Eesti elamislubade andmisega seotud asjaolude välja selgitamine. Näiteks on komisjoni üks ülesanne elamislubade väljaandmise ja kvoodi suurendamisega seotud võimaliku poliitilise korruptsiooni ja mõjuvõimuga kauplemise väljaselgitamine.

Algatajad peavad oluliseks riigikogu ja Eesti riigi usaldusväärsuse taastamist läbi sõltumatu uurimisprotsessi. Komisjoni kuuluvad eelnõu kohaselt kõikide fraktsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles