Maakri kinnistul lammutatud hoonete asemele võib tulla parkla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutustööd on Maakri 19/21 kinnistul selleks aastaks lõppenud.
Lammutustööd on Maakri 19/21 kinnistul selleks aastaks lõppenud. Foto: Mihkel Maripuu

Maakri 19/21 kinnistul lammutatud Nõukogude-aegsete tootmishoonete asemele võib tulla ajutine parkla, kuid enne uute kõrghoonete ehitamist sinna on vaja teha arheoloogilised väljakaevamised.

Kinnistu kuulub äriühingule Logoner, mille üks omanikke Olav Miil ütles Postimehele, et praegu käib lammutatud hoonete kohal platsi silumine. Pole sugugi välistatud, et sinna rajatakse ajutine autoparkla. Mõtted on vähemalt selles suunas liikunud.

Ta lisas, et kindlasti tuleb kinnistul korraldada arheoloogilised väljakaevamised, kuid nendega ei saa alustada enne kevadet. Esmalt tuleb leida firma, kes seda tegema hakkaks. See polevatki sugugi lihtne, sest arheloogidel on käed-jalad tööd täis.

«Eks arheoloogiliste kaevamiste tulemustest sõltub ka, mida ja millal kinnistul edaspidi teeme,» ütles Miil. «Kiiret ei ole, nagunii ei saa enne edasi minna, kui arheoloogia on tehtud.»

Maakri 19/21 kinnistu detailplaneering on kehtestatud 19. detsembril 2008. Selle järgi on võimalik maa-alale ehitada kuni 30 korrusega tornmaja ning 10-korruseline äri- ja parkimishoone.

Vanade tootmishoonete suhteliselt keerulise lammutusprojekti koostas OÜ Crushtec.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles