Valitsus vallandas Maripuu kantsleri

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Tapfer
Riho Tapfer Foto: Taimi Käos / Valgamaalane

Sotsiaalminister Maret Maripuu ettepanekul vabastab valitsus homsest ametist sotsiaalministeeriumi kantsleri Riho Tapferi.


Ministri selgituse kohaselt on kantsleriga koostöö mittelaabumise põhjus erinev arusaam kantsleri rollist ja vastutusest, mis takistas ministeeriumi eesmärkide sujuvat saavutamist, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kantsler oli büroo teatel vabastamise põhjendusega nõus. Enne ametisse astumist Tapferil avaliku teenistuse staaži polnud.

Vastavalt avaliku teenistuse seadusele makstakse kantslerile hüvitusena kuue kuu ametipalk, mis on ligi 300 000 krooni.

Kuni uue kantsleri ametisse nimetamiseni võtab sotsiaalministeeriumi kantsleri kohuse täitmise üle ministeeriumi finantsjuht, finants- ja varahalduse osakonna juhataja Marelle Erlenheim.

Tapfer juhtis ministeeriumi 1. augustist 2007.

Vastuseks avalikkuse ja poliitiliste oponentide rünnakutele seoses puudetoetuste skandaaliga teatas Maripuu eile, et ta ise ministriametist tagasi ei astu, küll aga vallandab kantsler Tapferi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles