Ratase büroojuht vastab kriitikale: miks ei leia peaminister aega «Aktuaalse kaamera» otsestuudiosse minemiseks (19)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

ERRi raadio- ja televisiooniuudiste juht Liisu Lass heidab peaminister Jüri Ratasele ette, et ta pole aprillis juba kolmel korral jõudnud «Aktuaalse kaamera» otsestuudiosse.

Kolmapäeval, kui väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaminister Marti Kuusik teatas ametist tagasi astumisest, selgitas otsuse tagamaid «Aktuaalse kaamera» otsestuudios endine peaministribüroo juhataja ja praegune sotsiaalminister Tanel Kiik. 

ERRi raadio- ja televisiooniuudiste juht Liisu Lass küsis seepeale Twitteris, miks pole peaminister jõudnud «Aktuaalse kaamera» otsestuudiosse aprillis juba kolmel korral.

Peaministribüroo juht Johannes Merilai ütles, et mainitud kordadel on peaminister Ratas pidanud kutsest loobuma oma tihedast päevakavast ja eelnevalt kokku lepitud kohustustest tingitud põhjustel. Ta selgitas:

«17. aprillil, kui riigikogu andis peaminister Ratasele volitused uue valitsuse moodustamiseks, ei saanud peaminister «Aktuaalse Kaamera» otsestuudios osaleda, kuid oli samal õhtul ja samal teemal külaliseks saates «Esimene stuudio».

29. aprillil, kui uus valitsus andis riigikogu ees ametivande, ei olnud peaministril võimalik teiste kohustuste tõttu «Aktuaalse Kaamera» otsestuudios osaleda, kuid eetris oli peaministri riigikogus antud intervjuu. Järgmise päeva hommikul andis peaminister samal teemal otseintervjuu saates «Terevisioon».

30. aprillil ei olnud peaministril lühikese etteteatamisaja tõttu võimalik «Aktuaalse Kaamera» stuudiosse minna, kuid eetris oli peaministriga Kadriorus salvestatud intervjuu.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles