Liiklusohvrite arv langes järsult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise liiklusohutusnädala raames süüdatud küünlad liiklusohvrite mälestuseks 2004. aasta aprillis.
Rahvusvahelise liiklusohutusnädala raames süüdatud küünlad liiklusohvrite mälestuseks 2004. aasta aprillis. Foto: Peeter Langovits

Möödunud aastal hukkus Eesti liikluses esialgsetel andmetel 133 inimest, mis on viimase poole sajandi väikseim liiklusohvrite arv.

Selline liiklusohvrite arv oli Eestis ka 1950ndate algul. Võrreldes lähiaastatega on Eesti liikluses hukkunuid ligi kolmandiku võrra vähem, teatas maanteeamet.

«Liiklusohvrite arvu järsu vähenemise taga on liiklejate muutunud käitumine - inimesed on näidanud, et nad suudavad ja tahavad ohutumalt liigelda,» ütles maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus. Tema sõnul on suur osa olukorra paranemises ka politsei järelevalvel ning kõigil teistel organisatsioonidel ja asutustel, kes liiklusohutuse pärast muret tunnevad.

Samas pole olukord liikluses paranenud mitte ainult Eestis, vaid ka meie naaberriikides. Näiteks Soomes langes liikluses hukkunute arv möödunud aastaga kolmelt ja poolelt sajalt 310-le ning vähem hukkus liikluses inimesi ka Lätis ja Leedus.

1951. aastal hukkus Eesti liikluses 140 inimest, kusjuures autosid oli toona 12 511 ning kiirused ligi poole võrra väiksemad. 2009. aasta 1. jaanuari seisuga oli Eestis arvel 639 472 autot.

Täpsem ülevaade liiklusohutuse olukorrast valmib kuu lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles