Peterburi Jaani kiriku tehingute asjus alustati väärteomenetlust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Jaani kirik.
Peterburi Jaani kirik. Foto: Raigo Pajula

Rahandusministeeriumi riigihangete järelevalve talitus alustas väärteomenetlust seoses Aivar Mäe ja Marko Lõhmuse tehtud tehingutega Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel.

Mailin Aasmäe rahandusministeeriumi avalike suhete osakonnast ütles ERRi uudisteportaalile, et riigihangete järelevalve talitus leidis, et Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel tehtud tehingute taga võivad olla väärteo tunnused, kirjutas ERR Uudised.

Prokuratuur alustas jaanuaris riigikontrolli palvel kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Eesti Kontserdi endiste juhtide Aivar Mäe ja Marko Lõhmuse tegevuses seoses Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel tehtud tehingutega esineb kuriteo või väärteo tunnuseid.

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas selle aasta oktoobris kriminaalmenetluse kuriteo tunnuste puudumise tõttu, kuid jättis alles võimaluse väärteomenetluse alustamiseks.

Riigikontroll oli 2010. aastal kultuuriministeeriumi haldusalas tehtud auditites tuvastanud, et  ministeeriumi valitsemisala asutus Eesti Kontsert on Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel korduvalt rikkunud seadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles