Loodava ühendkooli nimeks saab Tallinna Muusika- ja Balletikool

BNS
Copy
Uue muusika- ja balletikooli vaade.
Uue muusika- ja balletikooli vaade. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli ühendamisel loodava riigikooli nimeks saab Tallinna Muusika- ja Balletikool.

Ühendkooli nimekonkursile esitati kuu aja jooksul 140 nimepakkumist, mida hindas laiapõhjaline 18-liikmeline žürii, edastas haridus- ja teadusministeerium. Žürii ettepanekul kinnitas kooli loomise juhtkomisjon kooli nimeks Tallinna Muusika- ja Balletikool. Kooli asutamisdokumendid allkirjastatakse käesoleva aasta sügisel.

Kooli loomise juhtkomisjoni esimehe, kantsler Mart Laidmetsa sõnul on kooli nimevalik oluline samm koolide ühendamisel. «Ühendatavad koolid on omanäolised ja isemoodi - ühine nimi annab edasi suurepäraselt seda, mida nii uues koolis õpetatakse kui ka väärtustab kõigi kolme kooli ajalugu, traditsioone ja olemust,» sõnas Laidmets.

«Kooli nimi on iga õppeasutuse jaoks oluline identiteedi kandja. Tallinna Muusika- ja Balletikool väärtustab ühendatavate koolide senist identiteeti ja säilitab koolide olemuse. Uue nimega algab kolme kooli senist olemust tugevalt kokku põimiv lugu,» lisas kooli asutav direktor Eero Raun.

Koolile ehitatakse Tallinnas aadressile Pärnu maantee 59 uus õppehoone, mille on projekteerinud Austria arhitekt Thomas Pucher. Koolihoone ehitamine algab 2020. aasta alguses ning õppetööd alustatakse uues hoones 1. septembril 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles