Reedel seiskub kuni viieks päevaks MTA infosüsteemide töö

BNS
Copy
Maksu-ja tolliamet
Maksu-ja tolliamet Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reede pärastlõunal algab maksu- ja tolliameti (MTA) infosüsteemide katkestus, mis kestab hiljemalt 8. mai õhtuni.

Katkestuse ajal on peatatud e-maksuameti/e-tolli ja MTA andmebaasidega seotud X-tee teenuste töö, samuti ei ole sel ajal võimalik teha muid päringuid MTA infosüsteemidesse, teatas MTA.

MTA teenuste osakonna juhataja Triin Raaper ütles pressiteate vahendusel, et üldine soovitus kasutajatele on planeerida kõik MTA infosüsteemide ja andmebaasidega seotud toimingud enne või pärast katkestust.

«Näiteks on 10. mail tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsiooni (TSD) esitamise tähtaeg. Kui pärast katkestust läheb TSD esitamisega kiireks ja enne seda teha ei jõua, siis tuleks tasuda maksud 10. kuupäevaks ja deklaratsioon esitada hiljem järgi. Katkestus tähendab ka, et inimesed ei saa teha näiteks võlapäringuid ja kontrollida käibemaksukohustuslasena registreerimise numbrit,» ütles Raaper.

Katkestus on tingitud e-maksuameti/e-tolli tehnilistest ümberkorraldustest, et muuta MTA pakutavad e-teenused uuenduslikumaks, töökindlamaks ning automatiseeritumaks. Praeguses teenuse arendamise etapis luuakse paremaid lahendusi kasutajate, isikute, pääsuõiguste ja autentimise haldamiseks.

Kui MTA-ga seotud X-tee teenused on tõenäoliselt kasutatavad juba esmaspäevast 6. maist, siis e-maksuameti/e-tolli taasavamiseni võib eeldatavalt minna kuni 8. mai õhtuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles