Välismeedias levib kulutulena Mart Helme seksistlikuks tembeldatud märkus presidendi kohta (104)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Mart Helme
Mart Helme Foto: Mihkel Maripuu

Eile toimus uue valitsuse esimene pressikonverents. Täna kirjutavad seal sõna võtnud siseminister Mart Helme «seksistlikust märkusest» kõik suuremad välismeedia väljaanded nagu The New York Times, Washington Post, Briti väljaanne The Guardian ja Kanada väljaanne CTV, arvukatest väiksematest ajalehtedest rääkimata. 

Välismeedia tähelepanu pälvis siseminister Mart Helme sõnavõtt, kus ta nimetas president Kersti Kaljulaidi «emotsionaalselt ülesköetud naiseks». Uudise avaldas rahvusvaheline uudisteagentuur Associated Press (AP), mille kaudu on see jõudnud meediaväljaannetesse üle maailma.

«Eesti uus siseminister kutsus riigi esimest naispresidenti Kersti Kaljulaidi «emotsionaalselt ülesköetud naiseks», kui ta kõndis koduvägivallas süüdistatud ministri ametisse nimetamisel ruumist välja,» refereerivad väljaanded APst.

Samuti on tsiteeritud Mart Helme sõnu, kus ta ütles, et Kersti Kaljulaid ei ole lihtsalt tavaline naine, vaid president ning ei saa endale lubada emotsionaalselt üles köetud naise käitumist.

Veel on kirjas, et Mart Helme tegi selle seksistliku märkuse (sexist remark-inglise keeles) samal pressikonverentsil, kus ta süüdistas kohalikke meediaväljaandeid topeltstandardites, kui nad nüüdseks endist ministrit puudutavat koduvägivalla kahtlust kajastasid.

Artiklites on ära märgitud ka Mart ja Martin Helme mitmeti mõistetava OK-käemärgi näitamine oma ametisse nimetamisel. Kuna varasemast tuttavat märki on hakanud kasutama paremäärmuslased ja valgete ülemvõimu levitajad, on AP hinnangul märk omandanud alternatiivse tähenduse. AP on küsinud käemärgi näitamise kohta kommentaari ka Mart Helme käest, kuid ei ole vastust saanud.

Kommentaarid (104)
Copy
Tagasi üles