Ringkonnakohus jättis Voronovi vahi alla

BNS
Copy
Aleksei Voronov
Aleksei Voronov Foto: Põhjarannik

Tartu ringkonnakohus jättis ulatuslikus korruptsioonis kahtlustatava Narva Kodulinna fraktsiooni juhi ja AS-i Narva Vesi juhatuse liikme Aleksei Voronovi vahi alla.

Voronovi määruskaebuse kohaselt on ta end kõikidest võtmeametitest taandanud, mistõttu puudub oht, et ta saaks kriminaalmenetlust mõjutada, kuid ringkonnakohus jättis ta siiski vahi alla.

Keskkriminaalpolitsei pidas 26. märtsil kinni Voronovi ja veel kuus inimest ning kohus võttis prokuratuuri taotlusel Voronovi esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Samas ei rahuldanud Viru maakohus prokuratuuri taotlusi võtta vahi alla samas kriminaalasjas kahtlustatav ehitusettevõtja Sergei Berezovski ja veel üks ettevõtja.

Keskkriminaalpolitsei pidas märtis lõpus kinni ka Narva linnavolikogu liikme ja AS-i Narva Vesi nõukogu esimehe Vladimir Mižui, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises vastutasuna selle eest, et ta ametiisikuna tunnistas hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas tehtud tööde vastuvõtmise, kuid teda ei vahistatud.

Kahtlustuse kohaselt kasutas Voronov AS-i Narva Vesi juhatuse liikmena oma positsiooni ja lõi ma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega.

Kahtlustuse järgi kohandas ta hanketingimusi oma soosikutele sobivaks ning võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi ja kindlustas seeläbi oma tuttavatele hankevõidud.

Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele ning sai vastutasuna altkäemaksu ligi 60 000 eurot, märgitakse kahtlustuses.

Hetkeseisuga on kahtlustused kuritegudes saanud kaheksa inimest, kuid prokuratuuri kinnitusel võib kahtlusaluste ring laieneda.

Kriminaalasja uurib keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja uurimist juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles