Erihooldekodude laialikolimine põrkub vastuseisudele (11)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Tartu Laseri 4 elava Seidy Rettau sõnul on erivajadustega naabrite meeliskohaks prügikastide ümbrus, kus käiakse suitsu tegemas ja õlut joomas. 
Tartu Laseri 4 elava Seidy Rettau sõnul on erivajadustega naabrite meeliskohaks prügikastide ümbrus, kus käiakse suitsu tegemas ja õlut joomas. Foto: Kristjan Teedema

Ootamatult psüühiliste erivajadustega inimeste naabriks sattunud kurdavad, et peavad end harjutama endiste hooldekoduelanike tavadega.

Riiklik aktsiaselts Hoolekandeteenused kavandab otse Põltsamaa keskele – paarisaja meetri raadiuses asuvad kultuurimaja, kolm supermarketit, bussijaam – uut erihooldekodu psühhiaatriliste erivajadustega inimestele.

Plaan on osa suurest Euroopa regionaalarengufondi projektist, mille mahuks on 56 miljonit eurot ning mille eesmärk on sulgeda suured, mitmesaja asukaga ühiselamu tüüpi hooldekodud psühhiaatriliste erivajadustega inimestele ning asustada hoolealused ümber väiksematesse üksustesse Eesti erinevates paikades.

Päris väikesed asulad on Hoolekandeteenuste luubi alt väljas – uusi elupaiku senistele hooldekodupatsientidele saab luua kohtadesse, kus on vähemalt 2000 elanikku.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles