Fotod ja video: 1. ja 2. jalaväebrigaadi meedikud harjutasid kannatanute transporti helikopteriga (1)

Kevadtorm
, Meediaoperatsioonide keskus (MeOKe)
Copy
Foto: Kaitsevägi

Täna toimus Jõhvis 1. ja 2. jalaväebrigaadi reservväelastele ning ajateenijatele mõeldud meditsiiniõppus, kuhu oli kaasatud kaks Ameerika ühendriikide kopterit, et harjutada sellega raskemate haavatute transporti.

„Harjutuse eesmärk on ette valmistada meditsiinipersonal järgnevateks eesootavateks lahinguteks, kus on vaja reaalselt põllu pealt inimesi ära transportida,“ ütles 2. jalaväebrigaadi õhutoetuse ohvitser leitnant Janno Õsso.

„Meditsiini üks oluline osa on tagada kannatanute kiire ja sujuv evakuatsioon lahinguväljalt järgmistesse ravietappidesse. Täna meie üksuse parameedikud, õed ja arstid saidki harjutada, kuidas toimub raskete kannatanute õhuevakuatsioon,“ ütles reservväelasest 2. jalaväebrigaadi arst kapten Triinu Keskpaik lisades, et tänasel harjutusel prooviti läbi kuidas abi lahinguväljale kutsuda, kuidas haiget üle anda ja kuidas toimub patsientide transport.

„Ning mis on kõige parem, meedikud said omal käel proovida ja tunda, mida tähendab helikopteritransport,“ lisas kapten Keskpaik.

Harjutusel osalenud 2. jalaväebrigaadi ajateenija sõjaväepolitseinik nooremseersant Jörgen Vanamõisa jäi treeninguga väga rahule. „Ma ise küll parameedik otseselt ei ole, kuid minu jaoks oli huvitav kogemus kopteriga sõita. Kindlasti on aga harjutus ise hindamatu kogemus meie parameedikute jaoks kes igapäevaselt selliste vahenditega tööd ei tee ja kannatanuid ei transpordi. Kunagi ju ei tea, millal võib sellist oskust vaja minna. Väga hea kogemus nende jaoks,“ ütles nooremseersant Vanamõisa.

Ameerika ühendriikide mitmeotstarbeline kopter HH-60 Pave Hawk on mõeldud raskemate haavatute transpordiks lahinguväljalt järgmistesse ravietappidesse ning neil on peal vastav meditsiinivarustus koos personaliga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles