Elektroonilised liiklusmärgid reguleerivad Tammsaare teel automaatselt kiirust (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval käivitati Tammsaare tee ja Tondi tänava ristmikul elektrooniline liikluslahendus, mis võimaldab dünaamilist lubatud piirkiiruse muutmist elektrooniliste liiklusmärkidega.

«Süsteem katab 1,1 kilomeetrise lõigu mõlemas suunas ning arvestades liiklusvoogusid võimaldab dünaamilist lubatud piirkiiruse muutmist elektrooniliste liiklusmärkidega.

«Foorid ja liiklusmärgid on ühendatud automaatikaga ja kui autosid on hästi palju, siis võetakse kiirus ohutuse tagamise eesmärgil automaatselt maha. Ja kui autosid on vähem, näiteks õhtul või öösel, siis tõstetakse lubatud piirkiirus automaatselt 70 km/h,» rääkis abilinnapea Andrei Novikov. Siinai kehtis Tammsaare teel liikluskorraldus, kus 70 km/h piirkiirus oli lubatud alates Varem olid märgid, mis lubasid 70 km/h sõita alates õhtul kella seitsmest hommikul kella seitsmeni.

«Suvel sõidavad kõik varem linnast ära ja juba kell kuus on autosid vähe. Siis tõuseb kiirus automaatselt 70 km /h peale,» lisas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Liiklusmärgid ja foorid on ühes süsteemis. See pole küll sada protsenti adaptiivne ja iseõppiv, kuid siiski suur samm selles suunas. Samasugune süsteem hakkab toimima Reidi teel,» lubas Novikov.

Ohutust suurendava lahenduse esimene etapp oli fooride abil vasakpöörde taastamine Tammsaare teelt Tammsaare ärimaja ja K-Rauta suunas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles