Video: President külastas õppusel Kevadtorm osalevaid üksusi

Kevadtorm
, Meediaoperatsioonide keskus (MeOKe)
Copy
Foto: Kaitsevägi

Täna külastas vabariigi president Kersti Kaljulaid õppusel Kevadtorm osalevaid üksusi, sai ülevaate õppuse senisest käigust ning suhtles Ida-Virumaal õppelahingutel osalevate kaitseväelastega. 

„Kevadtorm on lõpueksamiks nii tulevastele reservüksustele kui ka võimaluseks harjutada võimalikult realistlikult Eesti riigi kaitsmist. Väga hea meel oli täna pea igal sammul tajuda, et nii koostöö liitlastega kui ka kaitsevägi tervikuna toimib nagu kellavärk,“ ütles president Kaljulaid. 

Presidendi võttis hommikul 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus vastu kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sirel, kes tutvustas Kevadtormi tänavust ülesehitust. Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Veiko-Vello Palm andis seejärel presidendile ülevaate õppuste senisest käigust ja Kevadtormil osalevatest üksustest. 

President Kaljulaid külastas seejärel Ida-Virumaal õppelahinguid pidavaid 1. ja 2. jalaväebrigaadi ning neile allutatud liitlaste üksusi. President suhtles õppusel osalevate ajateenijate, reservväelaste, liitlaste ja kaaderkaitseväelastega, kellelt sai vahetuid muljeid Kevadtormil seni toimunust. 

“Kaitsevägi ei saa toimida ilma ülejäänud ühiskonna toeta ning seetõttu soovin eriliselt tänada nii tuhandeid Kevadtormile tulnud reservväelasi kui ka neid maaomanikke ja omavalitsusi, kes oma maa-alasid kaitseväel kasutada lasevad,“ ütles Kaljulaid.

Eelmisel esmaspäeval alanud õppusel Kevadtorm osaleb kokku üle 9000 kaitseväelase ligikaudu 17 riigist. Õppusesse panustavad nii maavägi, õhuvägi kui merevägi. Kaasatud on 1. jalaväebrigaad, 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus ning teised kaitseväe ja Kaitseliidu üksused. Kevadtormil osalevad ka NATO lahingugrupi ning õppuste ajaks Eestisse saabunud liitlas- ja partnerriikide kaitseväelased.

29. aprillist kuni 17. maini kestva kaitseväe õppuse Kevadtorm 2019 põhiraskus langeb eelkõige Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnale, kuid puudutab ka Harju- ja Jõgeva maakondi. Õppuse põhitegevus toimub Alutaguse, Lüganuse, Jõhvi, Toila, Vinni ja Viru-Nigula valla ning Kohtla-Järve, Sillamäe ja Narva-Jõesuu linna territooriumitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles