Tallinna Sadama protsessi osalised hingasid kohtusaali õhu ära (12)

Copy
Harju maakohtus algas protsess altkäemaksu võtmises ja rahapesus süüdistatavate Tallinna Sadama eksjuhtide Allan Kiili (seisab) ja Ain Kaljuranna (istub) üle.
Harju maakohtus algas protsess altkäemaksu võtmises ja rahapesus süüdistatavate Tallinna Sadama eksjuhtide Allan Kiili (seisab) ja Ain Kaljuranna (istub) üle. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Sadama korruptsiooniasja kohtuprotsess sai lõpuks alata eile, neli aastat pärast kahtlusaluste kinnipidamist. Asja sisulise käsitlemiseni protsessi avapäeval siiski ei jõutud, kuna asjaosalised arutasid terve päev prokuröride taotlust eraldada altkäemaksu andmises süüdistatava Poola Remontowa laevatehase juhatuse liikme Jan Paszkowski süüasi ja anda see menetleda Gdański ringkonnaprokuratuurile.

Harju maakohus polnud arvestanud protsessi osaliste rohkusega ja nii oli istungi alguses raskusi kõigile süüdistatavatele ja nende kaitsjatele istekohtade leidmisega. Kui üldjuhul istuvad süüdistatavad ja nende esindajad ühel pool saali ning süüdistajad, kannatanud ja nende kaitsjad teisel pool, siis seekord oli süüaluseid nii palju, et neid jagus saali mõlemale poolele ja osa pidi istuma külalistele ja ajakirjanikele mõeldud kohtadele.

Et niivõrd väike kohtusaal ei ole mõeldud sellise rahvahulga jaoks, andis tunnistust see, et Remontowa laevatehase juhi Paszkowski kaitsja vandeadvokaat Elmer Muna katkestas ootamatult oma kaitsjakõne, ajas pintsaku seljast ja küsis kohtunik Kristina Välistelt, kas õhupuudusega ei saa tõesti midagi ette võtta. Olukorra lahendas Tallinna Sadama ja TS Laevade esindaja Marko Kairjak, kes pani kohtusaali ukse vahele tooli, tagades nii hapniku juurdevoolu.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles