Vanaema keeva veega üle valada lubanud lapselaps pandi trellide taha (1)

Postimees
Copy
SCANPIX 
Perevägivalla ohvrid saavad ajutist majutust naiste varjupaikades. Vägivallatsejate kodust eemaldamiseks ja majutamiseks praegu üleriigiline süsteem puudub.
SCANPIX Perevägivalla ohvrid saavad ajutist majutust naiste varjupaikades. Vägivallatsejate kodust eemaldamiseks ja majutamiseks praegu üleriigiline süsteem puudub. Foto: Põhjarannik

Prokuratuur hoiab sotsiaalmeedias üleval lähisuhtevägivalla teemat ning toob selle kohta järjekordse õõvastava näite.

«Jaanuari alguses ähvardas alkoholijoobes 31-aastane Peeter (nimi kannatanu eraelu kaitseks muudetud) oma 76-aastase vanaema keeva veega üle valada ja lõhkus ära tema mobiiltelefoni. Kahtlustatav peeti kinni, kaks päeva hiljem tunnistati ta kohtus süüdi ning mõisteti talle karistuseks viis kuud reaalset vangistust. Samuti kohaldati talle kannatanu suhtes aastaks ajaks lähenemiskeeld,» teatas prokuratuur sotsiaalmeedias. Peetrit on varem kriminaalkorras oma lähedaste suhtes vägivallatsemise eest juba karistatud. Eelmise aasta novembris vabanes ta vanglast.

«Lähisuhtevägivalda esineb lisaks praegustele ja endistele elukaaslastele ka teiste pereliikmete vahel – emad-isad, õed-vennad, lapsed. Märkamine on lähisuhtevägivalla puhul oluline märksõna. Kui näed, et inimene on hakanud teisiti käituma, siis tasub uurida muutuste tagamaid. Justnimelt tänu sõprade, lähedaste ja naabrite märkamisele ning hoolimisele on mitmed vägivallajuhtumid jõudnud lahenduseni,» manitsetakse prokuratuur FB-lehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles