Reid Virumaa lõbustusasutustes tuvastas tuleohutusnõuete rikkumisi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekustuti
Tulekustuti Foto: Margus Ansu

Ida-Eesti päästekeskus korraldas kuu alguses oma piirkonnas reide tuleohutusnõuete täitmise kontrollimiseks ning tuvastas mitmeid rikkumisi.

Reidide eesmärk oli ette teatamata kontrollida evakuatsioonipääsude vastavust tuleohutusnõuetele ööklubides ja teistes lõbustusasutustes, kus ruumides viibib palju inimesi ning evakuatsiooninõuete täitmisest sõltub õnnetuse korral nende turvalisus.

2.detsembri hilisõhtul käisid järelvalveametnikud tuleohutust hindamas kümnes toitlustus- ja meelelahutusasutuses Ida-Virumaal. Reidi käigus tuvastati Jõhvi valla viiest kontrollitud meelelahutusasutusest tuvastati ühes tuleohutusnõuete rikkumine. Seevastu Narvas vastas viiest kontrollitud asutusest nõuetele ainult üks ettevõte.

Peamised rikkumised olid evakuatsioonipääsude lukustamine ja evakuatsioonitee ummistamine, mis tähendab, et tulekahju või muu õnnetuse korral pole inimestel võimalik hoonest ohutult väljuda.

Rikkumistega seoses algatati kaks väärteomenetlust ning puuduste kõrvaldamiseks antakse ettekirjutused neljale kontrollitud hoone valdajale.

Tuleohutusalased kontrollreidid hõlmasid muuhulgas ka ehitisi, mida ei kasutata.  3.detsembril viis Ida-Eesti päästekeskuse järelvalveteenistus läbi reidid kasutusel tühjalt seisvates ehitistes Kohtla-Järvel, Narvas ja Rakveres, kus kahekümne kuuest kontrollitud ehitisest vastas nõuetele neliteist.

Rikkumistega seoses algatati üheksa väärteomenetlust ning kolmel juhul tehti ettekirjutus. Samalaadse kontrollreidi viisid järelvalveametnikud läbi ka 10. detsembril Kunda linnas, kus kontrollitud kaheksast hoonest vastas tuleohutusnõuetele neli ehitist. Nelja juhtumi puhul algatati väärteomenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles